bifikirbifikir

Kadıköy'ün En İyi Meyhaneleri: Kadıköy'deki En İyi 15 Meyhane

Kadıköy'ün En İyi Meyhaneleri: Kadıköy'deki En İyi 15 Meyhane
Fonda çalan müzikleriyle kulaklarımızın pasını silen, kendine has atmosferiyle ruhumuzu dinlendiren ve nefis lezzetleriyle bize bir ziyafet çekme imkanı sunan meyhaneler; gerçekten özel mekanlar. Bazen efkarla bazen de dost sohbetleriyle sarıp sarmalanan bu mekanlarda kimi zaman mazi kimi zaman da gelecek masaya yatırılıyor. Bir akşamda kahkahalar, bir diğerinde dertler masaya saçılıyor. Biz de ülkenin dört bir yanını mercek altına alıp en iyi meyhanelerin peşine düşmeyi çok seviyoruz. Bugün de rotamızı İstanbul’un en keyifli, cıvıl cıvıl ve özgür ruhlu ilçelerinden biri olan Kadıköy’e çeviriyor; en iyi Kadıköy meyhaneleri içinden seçtiğimiz önerileri sizlerle paylaşıyoruz. Buyursunlar:

1. Güneşin Sofrası Meyhane - Osmanağa

Güneşin Sofrası Meyhane

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin yanı başındaki Güneşin Sofrası Meyhane, samimi ve salaş atmosferiyle eski usul meyhaneleri sevenler için en cazip seçeneklerden biri. Oldukça keyifli bir bahçesi de bulunan mekanın spesiyalleri arasında kalamar dolması, asma yaprağında levrek ve Güneş böreği mevcut. Ana yemeklerden ister balık ister kırmızı et seçeneklerini tercih edebiliyorsunuz. Mezeler ve ara sıcaklar mevsime göre belirleniyor, ancak her koşulda her biri taptaze şekilde servis ediliyor. 

2. Memleket Meyhanesi - Osmanağa

Memleket Meyhanesi

Güneşin Sofrası Meyhane’ye birkaç adım mesafedeki Memleket Meyhanesi de tarihçesi asırlar öncesine dayanan meyhane geleneğini yaşatma amacıyla yola çıkan işletmelerden biri. Zaten bu mekanın sahibi de Güneşin Sofrası’nın kurucuları. Dolayısıyla iki mekandan aynı hizmet ve lezzet kalitesini bekleyebiliyorsunuz. Her iki mekanda da rezervasyonsuz yer bulmak biraz zor olduğu için, birinde yer bulamayan misafirler tercihini diğerinden yana da kullanabiliyor. Duvarları usta edebiyatçıların ve şairlerin fotoğraflarıyla süslenen Memleket Meyhanesi, müzik tercihini de ağırlıklı olarak Türk Sanat Müziği eserlerinden yana kullanıyor. Menü çeşitlilik ve lezzet bakımından hayal kırıklığına uğratmıyor. 

3. Piraye Taş Plak Meyhanesi - Osmanağa

Piraye Taş Plak Meyhanesi

Mimar Çıkmazı’ndaki Piraye Taş Plak Meyhanesi 2011 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor ve on seneyi aşkın sürede Kadıköy’ün en ünlü meyhaneleri arasına girmeyi çoktan başarmış durumda. Duvarları sinema, müzik ve edebiyat gibi farklı sanat dallarından ustaların fotoğraflarıyla süslenmiş olan mekanda size daima taş plaktan yükselen şarkılar eşlik ediyor. Meyhanenin her bir detayı incelikle planlanmış dekorasyonunda her bir parça bir diğerini tamamlıyor. Antika eşyalardan gaz lambalarına kadar tüm kompozisyon, size nostalji duygusunu derinden hissettirmeyi başarıyor. Fix menü seçeneği de bulunan Piraye Taş Plak Meyhanesi’nin hem açık hem de kapalı oturma alanları mevcut. Mekanın ünlü lezzetleri arasında ise ahtapot salatası, kaya koruğu, Adalı ve levrek marin gibi lezzetler yer alıyor. 

4. Çıkmaz Meyhane - Osmanağa

Çıkmaz Meyhane

Çıkmaz Meyhane de Mimar Çıkmazı’nda bulunan ve ismini buradan alan bir eski nesil meyhane. Bu işletmeyi benzerlerinden farklı kılan temel unsurlardan biri de mutfağı. Çıkmaz Meyhane’nin ana yemek menüsü sakatat lezzetleri üzerinde yoğunlaşıyor ve klasikleşmiş birçok yemeği yaratıcı dokunuşlar eşliğinde tatma şansı buluyorsunuz. Humus yatağında kokoreç, mantarlı yürek tava, ızgara yaprak et, dil tava ve lokum kokoreç gibi lezzetler; Çıkmaz Meyhane’nin spesiyallerinden yalnızca bazıları. Menüde, daha az sayıda seçenek sunmakla birlikte; levrek marin, halka kalamar ve tereyağlı karides gibi deniz ürünü alternatifleri de yer alıyor. Mimar Çıkmazı’nda bulunan mekanların en avantajlı özelliklerinden biri, çıkmaz sokakta olmaları sayesinde trafik gürültüsünden  uzakta kalabilmeleri. Çıkmaz Meyhane’de de Kadıköy’ün kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşabiliyor, huzurlu ve keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. 

5. Meylihane Meyhane - Osmanağa

Meylihane Meyhane

Tercihi geleneksel meyhane kültürünü sürdüren işletmeler yerine yeni nesil meyhanelerden yana olanlar için de bu listede birçok farklı önerimiz olacak. Bunlardan ilki olan Meylihane Meyhane, haftanın her günü DJ performanslarından oryantal şovlara kadar birbirinden eğlenceli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Ortalama 250 kişi kapasiteli olan mekanda doğum günü ve bekarlığa veda partisi gibi özel organizasyonlar düzenlemek de mümkün. Tarihi bir köşkün içine kurulmuş olan işletme, vur patlasın çal oynasın tadında geçecek bir gece hayal edenler için ideal alternatiflerden biri olabilir. 

6. Hane Kadıköy - Osmanağa

Hane Kadıköy

Kadıköy yeni nesil meyhaneler arasından bir diğer önerimiz de yemyeşil bir bahçeye de ev sahipliği yapan Hane Kadıköy olacak. Kadıköy’ün kalabalığından ve sıkışık bina düzeninden bir süreliğine uzaklaşmanıza olanak tanıyan bu bahçede, çalan müziğin sesi hep sohbeti bastırmayacak düzeyde tutuluyor. Mekanın üst katlarında ise daha yüksek volümlü ve tempolu bir gece geçirmek isteyenler için ayrılmış. Dolayısıyla burada ister sevdiklerinizle sakin bir akşamın ve nefis lezzetlerin, isterseniz de bol eğlencenin ve dansın tadını çıkarabiliyorsunuz. 

7. Yeni Meyhane - Osmanağa

Yeni Meyhane

Eski Kadıköy apartmanlarının birçoğu avluyu andıran bir bahçeye sahip olduğu için, bu apartmanların zeminine açılan meyhaneler de ziyaretçilerini birbirinden sevimli bahçelerde ağırlayabiliyor. Kadıköy’ün Barlar Sokağı’ndaki Yeni Meyhane de söz konusu işletmelerden biri. Apartmanların arka cephelerinin arasına gizlenmiş ıhlamur ağaçlarıyla çevrili bir bahçesi olan Yeni Meyhane, hem fix hem de alakart menü seçenekleri sunuyor. Mekanın kış aylarında epey rağbet gören, şömineli bir salonu da var. Menü ağırlıklı olarak geleneksel meze, ara sıcak ve ana yemek seçeneklerinden oluşuyor. Özellikle Girit ezme, köpoğlu, karides güveç ve enginar kalbi gibi lezzetler çok seviliyor. 

8. Safran Meyhane - Osmanağa

Safran Meyhane

Barlar Sokağı’nda yer alan bir diğer popüler işletme de 2010 yılından beri hizmet veren Safran Meyhane. Menüsünde onlarca farklı meze ile hem deniz ürünü ve balık hem de tavuk ve et yemeği alternatiflerine yer veren mekan salaş ve samimi bir atmosfere sahip. Fiyatların, bölge geneliyle karşılaştırıldığında makul olduğunu söylemek mümkün. Özellikle hafta sonları, Safran Meyhane’de rezervasyonsuz yer bulmanın epey zor olduğunu da hatırlatalım. 

9. Koço Restaurant - Caferağa

Koço Restaurant

Kapısından içeri girdiğiniz an sizi buram buram nostalji hissiyle sarmalayan köklü meyhanelerde vakit geçirmeyi seviyorsanız, Koço Restaurant, Kadıköy’deki en iyi meyhanelerden biri. Bu işletme yolculuğuna 1928 yılında Mühürdar’da bir taverna olarak açıldığı gün başlamış. Kostantionos Koço Korostos, kurucusu olduğu mekanı 1936’da Moda Pastanesi’nin yanına, 1964’te de Moda Deniz Kulübü’nün karşısına, yani bugün olduğu yere taşımış. Moda sahilinin en özel mekanlarından biri olan Koço Restaurant, günümüzde meyhanenin ikinci kuşak çalışanları tarafından işletiliyor. Neredeyse yüz yıllık köklü bir geleneği sürdüren meyhanenin özellikle denize nazır masalarında oturmak gerçek bir ayrıcalık. Menüde ana yemekler ağırlıklı olarak balıklar ve deniz ürünlerinden oluşuyor. Mezeler ve ara sıcaklar da oldukça çeşitli. 

10. Müsaade Meyhane - Caferağa

Müsaade Meyhane

Moda’dan bir de yeni nesil meyhane önerimiz var: Müsaade Meyhane! Ancak Müsaade Meyhane’de çalan müziğin sesi, yeni nesil meyhanelerin geneline kıyasla yine daha düşük. Burada da rahatça sevdiklerinizle sohbet edebiliyor, haftanın pazar haricindeki tüm günlerinde 16:30 ile 02:00 saatleri arasında mekanı ziyaret edebiliyorsunuz. Meyhaneye son ziyaretçiler gece 23:00’da alınıyor. Menüde geleneksel meyhane mezelerinin yaratıcı ve modern yorumlar eşliğinde uyarlanmış versiyonlarını görüyorsunuz. Mekanın şarap kavı son derece zengin, ki bu durum genellikle meyhanelerde görmeye alışık olduğumuz bir özellik değil. Müsaade Meyhane şık ve nezih akşam yemekleri için de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir mekan. 

11. Todori Meyhanesi - Fenerbahçe

Todori Meyhanesi

Kadıköy meyhanelerinden söz etmişken Todori Meyhanesi’ni unutmak olur mu? Olmaz elbette. Tarihçesi 1900’lü yılların ortalarına kadar uzanan bu köklü meyhane, ismini kurucusu Todori Usta’dan alıyor. Yaklaşık yetmiş yıl öncesinde bile, Todori Meyhanesi’nin patlıcan turşusu ve ciğer tavası kent çapında ün sahibiymiş. Günümüzde menüde patlıcan turşusu yok ama pancar turşusu da lezzet bakımından onu aratmıyor. Todori usulü kabak kızartma da hâlen menüde mevcut ve onlarca yıldır aynı reçeteyle yapılıyor. 

12. Selimiye Birtat Meyhanesi - Koşuyolu

Selimiye Birtat Meyhanesi

Eski ismi Birtat Ocakbaşı olan Selimiye Birtat Meyhanesi de 1950’li yıllardan beri varlığını koruyan meyhanelerden biri. İşletmenin ilk şubesi isminden de anlaşılabileceği üzere Selimiye Camii’nin yanı başında kurulmuş. Bu şube zaman içinde kapanmış ama bu kez de Kadıköy ve Koşuyolu şubeleri açılmış. Mekanın isminin hâlen Selimiye olması da ilk şubeye olan saygıdan kaynaklanıyor. Vedat Milor’un yazısında “şahsiyeti olan bir meyhane” olarak nitelendirdiği Selimiye Birtat Meyhanesi’nde de sakatat lezzetlerinin en şahane versiyonlarını tadabiliyorsunuz. Koç yumurtası, lokum ciğer ve beyin gibi seçenekler sunan işletme meze, ara sıcak ve ocakbaşı lezzetleri seçenekleri bakımından da ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratmıyor. 

13. Çakıl Meyhane - Bostancı

Çakıl Meyhane

Bostancı Tren Garı’nın karşısında 35 yılı aşkın süredir hizmet veren Çakıl Meyhane de hem ocakbaşı lezzetlerinin hem de sakatat çeşitlerinin tadını çıkarabileceğiniz bir adres. Meze menüsü bir hayli çeşitli olan işletmenin fındık lahmacunu, kekik salatası, işkembe salatası, kellesi ve pancar turşusu oldukça lezzetli. Menüde envai çeşit kebap seçeneği de mevcut. Çakıl Meyhane onlarca yıldır aynı noktada hizmet verdiği için müdavimi de çok. Bu sebeple hafta içi akşamlarında bile burada rezervasyonsuz yer bulmakta güçlük çekebilirsiniz.  

14. Maziden Meyhane - Bostancı

Maziden Meyhane

Çakıl Meyhane’nin yanı başında yer alan bir diğer Bostancı meyhanesi de Maziden Meyhane. Zaten bu mekan geçmişte Çakıl’dan ayrılan bir grup tarafından kurulmuş. Duvarları Yeşilçam’ın usta sanatçılarının fotoğraflarıyla süslenen işletme, hem nostaljik hem de keyifli bir atmosfere sahip. Mekanın arka tarafındaki masalarında bir yandan tren istasyonunu izleyebiliyor, bir yandan da nefis lezzetlerin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Hem mezeler hem de ara sıcaklar epey çeşitli. Ana yemek menüsü de ağırlıklı olarak kırmızı et seçeneklerinden oluşuyor. Lahmacun da ziyaretçilerden tam not almayı başarmış. 

15. Perihan Meyhane - Göztepe

Perihan Meyhane

Mutfağı Zafer Şef’e emanet olan Perihan Meyhane de Bağdat Caddesi'ndeki en gözde meyhanelerden biri. Klasikleşmiş meze ve ara sıcak çeşitlerini özgün ve yaratıcı yorumlar eşliğinde sofranıza taşıyan işletme, menüsünü Türkiye’nin yedi farklı coğrafi bölgesinin yöresel mutfaklarından aldığı ilhamla oluşturmuş. Mercimek favası, pancar kavurması, zoha, bonap, Ermeni karması, mütebelli borani ve Perihan ezme gibi farklı mezeler denemek isterseniz burası ideal bir adres. Ana yemek seçeneklerinde de hem köfte, pirzola ve kebap gibi alternatifler hem de mevsim balıkları yer alıyor. Mekanın şarap ve şampanya menüsü de zengin. 

27.01.2025
Benzer İçerikler

İnternet mecrasının en çok tıklanan ve bilinen video oynatım platformu Youtube, özellikle son 10 yılda büyük bir evrim geçirdi. ABD’den...

Akaryakıt özellikle de benzin ve motorin tüm dünyada uzun yıllardır yaygın şekilde kullanılıyor. Bugün yenilenebilir enerji kaynakları enerji sektöründeki payını...

Mağaza mağaza dolaşıp ihtiyaçlarımızı aradığımız günler artık çok uzakta kalmış gibi hissettiriyor. E-ticaret platformlarının gelişmesi nedeniyle insanlar geleneksel mağazalardan ve...

Ankara’nın gri bir şehir olduğunu düşünenler, kentin içinde sakladığı envai çeşit rengi henüz keşfedememiş demektir. Gerek kendine has eğlence hayatı,...

"Rakı içmenin bir adabı vardır…” diye başlayan tartışmalar artık hepimizi bir hayli sıktı. Ancak meyhanelerin kendine has bir atmosferinin, deyim...