Pantene Hakkında
1947 yılında İsviçre’de kurulan bir saç bakımı markası olan Pantene, günümüzde ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın onlarca farklı ülkesinde faaliyet göstermeyi sürdürüyor. Hatta Pantene’i Türkiye’de en çok ilgi gören saç bakımı markalarından biri olarak tanımlamak da yanlış olmaz. İlk kurulduğu dönemde Hoffmann-La Roche isimli şirkete ait olsa da 1985 yılında Procter & Gamble şirketi tarafından satın alınan ve 2023 yılı itibarıyla hâlen bu şirketin bünyesinde bulunan Pantene, adını pantenol isimli bileşenden alıyor. Bu ismin ortaya çıkış öyküsü ise şöyle: II. Dünya Savaşı’nda vücutları yanmış askerlerin tedavisi üzerine çalışan doktorlar, 1940’lı yılların başlarında pantenol ya da Pro-Vitamin B5 olarak adlandırılan bileşenin bu tedavide ne kadar etkili olduğunu keşfetmiş. Böylece 1947 yılında pantenol içerikli ürünler geliştiren bir marka kurulmuş ve ismi de bu bileşenden ilhamla Pantene olara seçilmiş.
Faaliyetlerine ilk olarak anavatanı İsviçre’de başladıktan sonra kısa sürede tüm Avrupa’ya yayılan Pantene, 1960’lı yıllarda ise Kuzey Amerika’ya giriş yapmış. Procter & Gamble (kısaca P&G) tarafından satın alındığı 1985 yılından sonra ise saçların korunması ve çeşitli hassasiyetlere sahip saç tipleri için özel krem ve şampuanların geliştirilmesi alanında çalışmalar sürdürmeye başlamış. 1995 yılında bir milyar dolarlık değer barajını aşan marka, 2012 yılında bir de saç araştırma enstitüsünün kapılarını açmış. Günümüzde dünyanın 150’den fazla ülkesinde tercih ve tavsiye edilen Pantene, ülkemizde de en çok şampuan, saç bakım kremi, saç maskesi ve saç bakım yağı gibi ürün çeşitleriyle ilgi görüyor.
1945 yılında keşfedilen Pro-Vitamin B5’in saç bakımındaki besleyici gücü, günümüzde Pantene ürünleri aracılığıyla milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor. Marka, sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında 2030 yılına kadar ambalajlarının tamamının %100 geri dönüştürülebilir olacağını da garanti ediyor.