bifikirbifikir
Waffle Makineleri

Waffle Makineleri

Waffle Makineleri

Ariete Party Time Waffle Makinesi

Belçika mutfağından çıkarak zamanla tüm dünyaya yayılan bir tür hamur tatlısı olan waffle, ülkemizde de...

Homend Waffling 1351H Waffle Makinesi

Eğer hamur işi tatlılarını seviyorsanız, yolunuz büyük olasılıkla şimdiye kadar Belçika mutfağından çıkarak tüm dünyaya...

Korkmaz Mia Waffle Makinesi

Belçika mutfağının en ünlü ve gözde tatlılarından biri, elbette waffle. Un, yumurta, kabartma tozu ve...

Korkmaz Vertex Waffle Makinesi

Pişerken kokusuyla insanı mest eden ve üzerindeki süslemeleriyle her damak zevkine uyarlanabilen bir tatlı olan...

Arzum AR2033 Waffy Max Waffle Makinesi

Her damak zevkine uygun bir şekilde kişiselleştirilebilen bir tatlı olan waffle, Belçika mutfağının da en...

Fakir Bouncy Waffle Makinesi

Belçika mutfağına ait olsa da yıllardır tüm dünyaya yayılmış olan ve her damak zevkine hitap...

Fakir TM 5000 Tost & Waffle Makinesi

Eğer kahvaltılarınızda tost, sıcak sandviç ve waffle gibi lezzetleri tüketmeyi seviyorsanız bunların her birini pişirirken...

Karaca Funday Waffle Krep ve Künefe Makinesi

Tatlı kahvaltıları ya da günü güzelleştiren tatlı molalarını seviyorsanız; waffle, krep ve künefe gibi lezzetlere...

Beko BKK 2124 Tost Makinesi

Kendi mutfağınızda nefis, eşit şekilde pişmiş, ideal kalınlıkta ve sertlikte waffle’lar hazırlamak istiyorsanız elinizin altında...

Tefal Break Time Tost & Waffle Makinesi

Hem kahvaltılarınızı hem de atıştırmalık ve tatlı molalarınızı gerçek bir lezzet şölenine dönüştürmek Tefal Break...

Goldmaster Trihot 3 in 1 Granit Waffle Izgara Tost Makinesi

Goldmaster Trihot 3 in 1 Granit Waffle Izgara Tost Makinesi ile mutfakta harikalar yaratmak ve...

Arnica Tostika Double Waffle Makinesi

Waffle, esasen Belçika mutfağına özel bir lezzet olsa da artık günümüzde tüm dünyanın severek tükettiği...

Waffle Makineleri

Kökeninin antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzandığı düşünülen, ancak günümüz çağında Belçika mutfağıyla özdeşleşmiş olan waffle, ülkemizde de yaygın şekilde tüketilen bir hamur tatlısı. Aslında waffle dendiğinde birçoğumuzun aklına doğrudan tatlı bir lezzet geliyor. Fakat esasen bu lezzetin hem tatlı hem de tuzlu versiyonlarının hazırlanması mümkün. Bugünkü hali Orta Çağ Avrupası’nın mutfağında şekillenen waffle, özellikle 13. yüzyılda kilise ayinlerinde servis ediliyormuş. 17. yüzyılda Avrupa’dan Amerika’ya yerleşen Hollandalılar aracılığıyla yavaş yavaş dünya mutfaklarına yayılmaya başlamış. Günümüzde ise waffle’ın neredeyse her ülkede sevilerek tüketildiğini söylemek mümkün. En sık karşılaştığımız waffle türünün hamuru şekerli şekilde hazırlanıyor ve üzeri sürülebilir çikolatadan taze meyvelere envai çeşit lezzetle süslenebiliyor. Waffle yemek için ille de bir tatlıcıyı ziyaret etmeniz de şart değil. Çünkü artık waffle makinesi modelleri aracılığıyla bu özel tatlıyı evde de kolayca hazırlamak mümkün. 

Waffle, kendine has şekilleri ve karakteristik bir formu olan bir tatlı. Genellikle dış kabuğu altın renginde oluyor ve kareler ya da şeritlerle süsleniyor. Söz konusu şekli hamura verebilmek için de klasik bir tava ya da tost makinesi yerine özel kalıplara sahip waffle makineleri kullanılması gerek. Bazı tost makinesi modellerinin kutu içeriğinde özel waffle plakaları bulunduğu için, bu cihazlar aracılığıyla da evde waffle yapmak mümkün oluyor. Eğer hamur işi türlerini ve özellikle de tatlıları seviyorsanız siz de evinize bir waffle makinesi alarak bu karakteristik tatlıyı yalnızca birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Waffle mümkün olduğunca taze şekilde tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için, waffle makinesi modelleri size bu konuda da avantaj sağlıyor. Peki, en iyi waffle makinesi hangisi? Waffle makinesi alırken nelere dikkat edilmeli? Waffle makinesi kullanırken göz önünde bulundurulması gereken ipuçları hangileri? Tüm bu soruların yanıtlarını tek tek bulalım. 

Waffle Makinesi Nedir?

Waffle makinesi waffle ismi verilen bu özel tatlıyı ev mutfaklarından profesyonel mutfaklara kadar birçok farklı alanda kolay ve hızlı şekilde pişirmemize olanak tanıyan elektrikli ev aletlerinin genel adı. Çizgili desenli özel dokusuyla ve hamurunun çıtır dış yüzeyiyle ön plana çıkan waffle’ı ancak bu spesifik makineler aracılığıyla pişirebiliyoruz. Waffle makinesi modelleri tıpkı tost makineleri gibi birbirlerinin üzerine kapanan iki plakadan oluşuyor. Plakalar granit, teflon ve alüminyum döküm gibi farklı malzemeler kullanılarak tasarlanabiliyor. Plakaların yerinden kolayca çıkarılabilmesi, hem waffle yaparken hem de makineyi temizlerken fazla zaman ve efor harcamamamız açısından son derece önemli. Üründen ürüne değişiklik göstermekle birlikte, genellikle waffle makinesi modelleri ile hamuru yaklaşık 3-4 dakika içinde pişirmek mümkün oluyor. 

Waffle Makinesi Nasıl Kullanılır?

Waffle makinesi belki de mutfakta kullanımı en kolay ve pratik olan elektrikli ev aletlerinden biri. Ancak makineyi kullanmaya geçmeden önce, waffle hamurunun hazırlanması gerekiyor. Hamur genellikle un, yağ, süt ve şeker gibi temel malzemeler eşliğinde hazırlansa da evde waffle yaparken kendi damak zevkinize göre hareket edebilir, mutfaktaki yaratıcılığınızı dilediğinizce konuşturabilirsiniz. Keza waffle makinesi kullanmanın en büyük avantajlarından biri de tam da sizin damak zevkinize uygun bir waffle hazırlamanın çok kolaylaşması. 

Damak zevkinize uygun bir hamur harcı hazırladıktan sonra waffle makinesinin fişini prize takmalı ve ardından varsa açma kapama düğmesine basmalısınız. Bazı waffle makinesi modellerinin herhangi bir açma kapama düğmesi bulunmuyor ve bu tip cihazlar genellikle prize takıldığı anda ısınmaya başlıyor. Waffle makinesi yeterince ısınarak kullanıma hazır hale geldiğinde hamuru bir kepçe yardımıyla dikkatle plakaların üzerine dökmelisiniz. Eğer yanmaz yapışmaz özellikli plakalara sahip bir model kullanmıyorsanız, bu aşamadan önce plakaları bir fırça yardımıyla yağlayabilir ya da yağlı kağıt kullanabilirsiniz. 

Hamuru yeterli miktarda olacak şekilde plakaların üzerine döktükten sonra waffle makinesinin üst gövdesini alt gövdenin üzerine kapatmanız yeterli. Hamurun pişmesi için gereken zaman geçtikten sonra makineyi yeniden açarak ahşap ya da silikon bir spatula yardımıyla pişen waffle’ları kalıptan çıkarabilirsiniz. Bu aşamadan sonrası tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Waffle’ları dilediğiniz malzemelerle süsleyebilir ve doğrudan servis edebilirsiniz. 

Son olarak, “Waffle makinesi nasıl temizlenir?” sorusunu da kısaca yanıtlamakta fayda var. Öncelikle kullandığınız waffle makinesi modelinin plakalarının bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bulaşık makinesinde yıkanabilen plakalara sahip bir ürün tercih ettiğiniz takdirde temizlik rutinini çok daha kolay ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Eğer plakaları elde yıkamanız gerekiyorsa, makine tamamen soğuduktan sonra plakaları tutan mandallardan dikkatlice ayırabilir ve bulaşık süngeri ile deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Kuruduktan sonra plakaları yeniden yerine takmanız yeterli olacaktır. Waffle makinesi temizliği yapmadan önce mutlaka ürünün kullanım talimatlarını gözden geçirmelisiniz. 

Waffle Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Waffle makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinin ilk maddesinde, cihazların sahip olduğu plakaların türü olamlı. Düz ya da çizgili veya desenli plakalar eşliğinde tasarlanan bu modeller, alüminyum döküm ya da granit kaplama gibi farklı yüzey seçenekleri sunabilir. Alüminyum döküm plakalar ısıyı daha homojen şekilde dağıtmakta daha başarılı oldukları için performans açısından da avantajlıdır. Bu sayede pişen waffle’ları dağılmadan kolayca plakadan çıkarabilirsiniz. Ancak granit kaplamalı modeller de yanmaz yapışmaz özellikli olmaları sayesinde size bu konuda avantaj sağlar. Dolayısıyla iki tür cihazdan birini ya da hem alüminyum döküm hem de granit kaplamalı modelleri tercih edebilirsiniz. 

Waffle makinesi modellerinin ısı kontrolü yapabilmenize olanak tanıyan farklı sıcaklık kademesi seçenekleri sunmaları da kullanım açısından önemli bir avantajdır. Ayrıca her waffle makinesi modeli farklı sayıda waffle alabilir. Eğer kalabalık bir aileniz varsa ya da tek seferde çok sayıda waffle tüketmeyi tercih ediyorsanız yüksek kapasiteli modellerden yana seçim yapabilirsiniz. Ürünlerin tasarımı, boyutları, ağırlığı ve sunduğu temizlik kolaylığı da waffle makinesi seçerken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. 

En İyi Waffle Makinesi Hangisi?

En iyi waffle makinesi seçimi elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Çünkü her cihazın sahip olduğu güç, waffle kapasitesi, tasarımı, sunduğu temizlik kolaylığı ve plaka kalitesi bir diğerinden farklı. Ancak waffle makinesi kullananlar tarafından yapılan yorumlara ve değerlendirmelere baktığımızda piyasadaki en popüler modelleri belirlemek mümkün. Siz de en iyi waffle makinesi hangisi sorusunun yanıtını merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler öğrenmek için ise En İyi Waffle Makineleri isimli blog içeriğini incelemeyi unutmayın. 

  • Ariete Party Time Waffle Makinesi: Ariete waffle makinesi modelleri arasında en popüler alternatiflerden biri olan Party Time, markanın 1950’li yılların tasarım çizgileriyle günümüz teknolojisini harmanladığı serinin de ismi. 700 W gücündeki cihazla tatlı ve tuzlu envai çeşit waffle tarifini yalnızca birkaç dakika içinde pişirebiliyorsunuz. Waffle makinesinin plakaları hem yapışmaz yüzeyli hem de kendinden kalıplı şekilde tasarlanmış. Yapışmaz olmaları sayesinde de onları pişirme işlemi sonrasında temizlemek son derece kolay. Plakalara waffle hamurunu döktükten sonra hamurun dağılmasını önlemek adına, alt ve üst gövdeyi sabitleyebileceğiniz bir kilit de bulunuyor. 
  • Arnica Tostika Double Waffle Makinesi: Tostica Double da Arnica wafle makinesi modelleri içindeki en popüler ürünlerden biri. 1200 W değerinde yüksek bir güce sahip olan cihaz, bu sayede çok kısa süre içinde ısınarak kullanıma hazır hale geliyor ve size zamandan tasarruf etme olanağı tanıyor. Bu ürünle aynı anda iki waffle hazırlayabiliyor ve altı farklı ısı kademesi içinden dilediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Ürünün plakaları yanmaz ve yapışmaz yüzeyli. Cihaz kullanıma hazır hale gelecek kadar ısındığında gösterge sinyaliyle sizi anında haberdar ediyor. Böylelikle waffle hamurunu gereğinden erken ya da geç dökmek gibi bir problem de yaşamıyorsunuz. 
  • Goldmaster Trikot 3 in 1 Granit Waffle Izgara Tost Makinesi: En iyi waffle makinesi modelinin çok fonksiyonlu bir cihaz olması gerektiğini düşünüyorsanız Goldmaster waffle makinesi tam da aradığınız seçenek olabilir. Çünkü bu ürün hem ızgara ve tost hem de waffle makinesi olarak kullanılıyor. Bu sebeple de Watt gücü yalnızca waffle makinesi işlevi bulunan cihazlara kıyasla daha yüksek. 1750 W gücündeki ürünle aynı anda dört waffle pişirmek mümkün. Plakalar yapışmaz yüzeyli ve granit efektli şekilde tasarlanmış. Cihaz yeterince ısındığında ikaz ışığı yanıyor. 
  • Tefal Break Time Tost & Waffle Makinesi: Tefal waffle makinesi de aynı zamanda tost makinesi olarak da kullanılabildiği için çok fonksiyonlu ürün seçenekleri arasında. 700 W’lık güce sahip olan cihazın kutu içeriğinde üç farklı plaka bulunuyor ve bunlardan biri waffle pişirmek için kullanılıyor. Tüm plakaları hem elde hem de bulaşık makinesinde yıkamak mümkün. Tefal tost waffle makinesi küçük mutfaklar için de cazip bir seçenek. Çünkü arzu edilirse dik formda da saklanabiliyor. 
  • Beko BKK 2124 Tost Makinesi: 700 W gücündeki bir diğer seçenek olan Beko waffle makinesi de hem tost hem de waffle pişirebilmenize olanak tanıyor. Cihazın kutu içeriğinde ayrı ayrı plakalar mevcut ve bunların her ikisi de yapışmaz ve yanmaz özellikli. Bu ürünle aynı anda iki tost veya waffle pişirebiliyorsunuz. 
  • Karaca Funday Çıkarılabilir Plakalı 3’ü 1 Arada Waffle Krep ve Künefe Makinesi: Çok fonksiyonlu ürünleri tercih edenler için bir sonraki önerimiz de Karaca waffle makinesi olacak. Funday isimli bu ürünle hem waffle hem de krep ve künefe pişirmek mümkün. 1000 W güce sahip olan cihaz, bu üç fonksiyonu bir araya getirmesi bakımından ülkemizde bir ilke imza atmış. Granit plakalar her tarifte ısıyı eşit şekilde dağıtıyor ve yanmaz yapışmaz özellikli olmaları sayesinde hamurun dağılmadan kalıptan çıkarılabilmesine olanak tanıyor. Altı farklı renk seçeneği bulunan Karaca Funday Waffle Makinesi ile bir waffle’ı pişirmek için yalnızca dört dakikaya ihtiyacınız var. Ayrıca, tüm kalıplar elde ya da bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. 
  • Fakir TM 5000 2’si 1 Arada Tost & Waffle Makinesi: Fakir waffle makinesi modelleri arasında ilk önerimiz de birden fazla işlevi bulunan ürünleri tercih edenlere hitap ediyor. TM 5000 kodlu bu ürünü hem tost hem de waffle makinesi olarak kullanmak mümkün. Pembe ve kırmızı olmak üzere iki farklı renk seçeneği eşliğinde sunulan cihaz 800 W’lık bir motor kullanılarak tasarlanmış. Aynı anda iki waffle ya da tost pişirebiliyor. Alüminyum döküm plakaları yapışmaz özellikte. Tek başına ya da çift halinde yaşayan kişiler için cazip alternatiflerden birini oluşturuyor. 
  • Fakir Bouncy Waffle Makinesi: Fakir waffle makinesi modelleri içinde yalnızca waffle pişirmek için kullanabileceğiniz bir ürün arıyorsanız Bouncy Waffle Makinesi sizin için daha uygun bir alternatif demektir. 1000 W’lık güçlü bir motora sahip olan bu ürünün en önemli avantajı aynı anda beş waffle pişirebiliyor olması. Bu sayede kalabalık aileler ve sofralar için de daha cazip bir seçenek sunuyor. Yapışmaz özellikli plakaları ister silerek ister yıkayarak temizleyebiliyorsunuz. Ürünün herhangi bir düğmesi ya da butonu yok. Çalışması için fişe yakmanız yeterli oluyor. Ayrıca, iki farklı renk seçeneği eşliğinde sunuluyor. 
  • Arzum AR2033 Waffy Max Waffle Makinesi: Waffle makinesi Arzum markasında da farklı model seçeneklerine ulaşabileceğiniz bir cihaz. Bunlardan ilki oan AR2033 Waffy Max isimli Arzum Waffle Makinesi de aynı anda beş waffle alabiliyor. Granit kaplamalı plakaları yapışmaz özellikli olan cihazındört farklı renk seçeneği mevcut. Isı kademelerinden de waffle makinesi ayarı yapmak mümkün. 
  • Korkmaz Vertex Waffle Makinesi: Korkmaz waffle makinesi modellerinden ilk önerimiz olan Vertex Waffle Makinesi, 800 W gücünde bir cihaz. Otomatik ısı kontrolüne sahip olan ürün ile aynı anda iki waffle pişirebiliyorsunuz. Dolayısıyla küçük waffle makinesi arayanlar için de cazip bir seçenek oluşturuyor. Cihazın ızgara bölümleri alüminyum döküm malzeme kullanılarak tasarlanmış. 
  • Korkmaz Mia Waffle Makinesi: Korkmaz waffle makinesi modelleri içinde bir diğer popüler alternatif olan Mia Waffle Makinesi ise 850 W gücünde. Cihazın alüminyum döküm kaplamaları granit görünümlü PFTE ilekaplanmış. Isıya dayanıklı kulplara sahip ürünün iki farklı renk seçeneği var ve beş waffle kapasiteli. Isı kontrolünü de üst gövdede bulunan buton aracılığıyla yapabiliyorsunuz. 
  • Homend Waffling 1351H Waffle Makinesi: Isınma gücü yüksek bir model arayanlar için Homend waffle makinesi de cazip bir alternatif olabilir. 1000 W gücündeki ürün teflon plakalar eşliğinde geliştirilmiş. Isı ayarını farklı kademeler aracılığıyla siz belirleyebiliyorsunuz. Beş waffle kapasiteli ürünün iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Üst gövdesi paslanmaz çelik olduğu için dayanıklı olduğunu da vurgulamak gerek. 

Waffle Makinesi Fiyatları

Waffle makinesi fiyatları ürünlerin plaka türüne, tasarım özelliklerine, ek fonksiyonlarına, plaka kaplamalarına ve markalarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Genellikle daha düşük kapasiteli ve düşük Watt gücüne sahip olan modeller nispeten uygun fiyatlarla satışa sunulur. Ancak markalar ürün fiyatlarında sıklıkla güncelleme yaptıkları için net bir aralıktan söz etmek pek mümkün değildir. Eğer uygun fiyatlı bir waffle makinesi almak istiyorsanız markaların kampanya ve indirim dönemlerini takip ederek alışverişinizi bu süreçte gerçekleştirebilirsiniz.

  • Waffle makinesi seçimi yaparken cihazların plaka türüne ve kaplamalarına, kapasitelerine, Watt güçlerine, varsa ek fonksiyonlarına ve sundukları temizlik/bakım kolaylıklarına mutlaka göz atılmalıdır. Kullanıcı yorumları da waffle makinesi almadan önce size yol gösterici olabilir.

  • Waffle pişirdikten sonra makineyi öncelikle kapatmalı ve fişten çekmelisiniz. Plakalar tamamen soğuduğunda onları çıkararak elde yıkayabilir ve kurumalarının ardından yeniden yerlerine takabilirsiniz. Plakaları çıkarmak için, tost makinelerinden de görmeye alışık olduğumuz mandalları kullanabilirsiniz. Eğer kullandığınız modelin mandalları yoksa plakaların nasıl çıkarılması gerektiği hakkındaki bilgilere cihazın kullanım kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Bazı waffle makinesi modellerinin plakaları bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur. Bu tip bir cihaz tercih etmeniz halinde temizlik rutininde zamandan ve efordan tasarruf edebilirsiniz.

  • Waffle kendine has ve karakteristik bir görünüme sahip bir hamur tatlısıdır. Bu görünümü sağlayabilmek için de waffle pişirirken özel kalıplar kullanılır. Söz konusu kalıplar hamura çizgili ya da desenli bir görünüm verir. Bu sebeple waffle’ı klasik görünümünde hazırlamak için bir waffle makinesi kullanmalı ya da kutu içeriğinde bu tip kalıplar bulunan bir tost makinesi tercih etmelisiniz.

İlgili İçerikler

Kökeninin Antik Yunan ile Roma dönemlerine kadar uzandığı düşünülse de esas olarak Orta Çağ döneminde Belçika mutfağından doğan waffle, günümüzde...