Turkcell Hakkında
1994 yılında Türkiye’nin mobil iletişim tarihini başlatan Turkcell, yerli bir iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketi olarak o tarihten bu yana faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Kuruluşundan sonra 6 sene içinde elde ettiği başarılar sayesinde 2000 yılında hem Borsa İstanbul (o dönemki adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası - İMKB) hem de New York Stock Exchange’de kote olmuştur. Her iki borsada da hisseleri işlem gören tek Türk şirketi olma unvanını halen elinde bulundurmaktadır.
Hem bireysel hem de kurumsal müşterilere entegre iletişim ve teknoloji hizmeti sunan şirket, aynı zamanda Belarus, KKTC, Ukrayna ve Almanya’da da yatırımlar yapmaktadır.
Tüm Türkiye’nin mobil operatör olarak tanıdığı Turkcell, aslında mobil iletişim dışında pek çok alanda aktiftir. Bunlardan bazılarını belki çoktan duyduk, bazıları ise ilk defa duyacağımız markalar olabilir. Çoğumuzun bildiği üzere Turkcell, uzun yıllardır Superonline markasıyla ev interneti hizmeti sağlamaktadır. Şirket ayrıca 2011 yılında fizy markasını satın alarak çevrimiçi müzik yayın hizmeti vermeye başlamıştır. Bunların yanı sıra TV+ markasıyla televizyon yayını hizmeti, BİP markasıyla anlık mesajlaşma hizmeti ve Paycell markasıyla ödeme ve elektronik para hizmetleri sunmaktadır. Teknolojinin gelişimini ve tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru analiz edip bu doğrultuda atılımlar gerçekleştiren Turkcell ayrıca bulut depolama hizmeti, bireysel ve kurumsal finansman desteği (Financell), sigortacılık hizmeti (Güvencell), pazarlama danışmanlığı ve çağrı hizmeti (Global Bilgi) ve bireylere ve kurumlara elektrik hizmeti (Enerjicell) sağlamaktadır.
Sağladığı geniş kapsama alanının yanı sıra Türkiye’nin ilk GSM operatörü olmasının getirdiği müşteri sadakati sayesinde Turkcell halen en yüksek abone oranına sahip mobil iletişim sağlayıcısı olmayı sürdürmektedir. 2021 yılı sonu verilerine göre toplam abonelerin %41,3’ü Turkcell’li iken ikinci sırada %30,9 ile Vodafone gelmektedir.