Türkiye’ye adını, kurduğu Jetpa Holding ile duyuran Fadıl Akgündüz, 1956 yılında, Siirt’te dünyaya geldi. Zeki ve başarılı bir öğrenci olan Akgündüz, 1980 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirerek mezun oldu. Okul hayatının ardından 7 yıl boyunca Devlet Yem Sanayi’inde mühendis olarak çalıştı. 7 senenin ardından devlet memuriyetinden ayrılan Akgündüz, arkadaşlarının kurduğu Akademi Bilgisayar şirketinin genel müdürü oldu.
Fadıl Akgündüz, 1987 yılında, ona Jet Fadıl lakabını getirecek ve tüm ülkenin onu tanımasına neden olacak kendi işini kurmaya karar verdi. İlk etapta Jet Sürücü Kursu adında bir şirket ve 50 bin dolar sermaye ile iş hayatına adım atan Jet Fadıl, hiç zaman kaybetmeden, aynı yıl devletten Didim Akbük’te otel inşaatı için kredi almaya başladı. 3 yıl boyunca aldığı krediyi ana para ve faizi dahil olmak üzere tek kuruşunu ödemeyen Jet Fadıl, TBMM KİT Komisyonu’na kadar giden hikayesini başlatmış oldu. Banka, borcunu Jet Fadıl’dan tahsis edemezken o hayali yatırımlar yapmaya devam etti.
1998 yılında resmen Jetpa Holding’i kuran Akgündüz, bu holdinge bağlı on tane daha alt şirket kurdu. Bu şirketler vasıtası ile vatandaşa ucuz toplu konut, otomobil, elektrikli ev aletleri ve ofis cihazları sattı. Jetpa kurulmadan önce başlayan Jet Konut projesi ise zamanında tamamlanamadı ve ev alma umuduyla projeye para yatıran insanlar Jet Fadıl’dan şikayetçi olmaya başladılar. Jetpa’ya baplı 6 şirkette hiç kimsenin çalışmadığı ortaya çıktı. Jet Fadıl buna rağmen durmadı. İlk etapta Proton markasının Türkiye distribütörü olarak otomobil piyasasına giren Jetpa, daha sonra yerli otomobil üreteceği iddiasıyla insanlara umut sattı. “İmza” markalı otomobiller hiç üretim bandından inmezken, otomobili ön satış ile alanların paraları Akgündüz’ün cebine indi. Bu dönemde Jet Fadıl’a olan güven iyice azalınca, Jet Fadıl Siirt Jetpa Spor’u kurdu ve bu takıma getirdiği yıldızlar ile param var imajı çizdi, güven tazeledi.
2000 yılının başlarında hakkında açılan haksız yere kazanç elde etme ve dolandırıcılık iddialarıyla açılan davalar neticesinde yurtdışına kaçan Akgündüz, 2002 yılında ülkeye milletvekili olarak döndü. 2002 seçimlerinde Siirt’ten bağımsız milletvekili seçilen Akgündüz, Yüksek Seçim Kurulu kararı ile seçimlerin iptal edilmesiyle dokunulmazlığını kaybetti ve işlediği suçlar nedeniyle tutuklandı. 15 ay sonra ise kefalet ile serbest bırakıldı.
2011 yılında “Caprice Gold” otel projesi ile tekrar ortaya çıkan Jet Fadıl, bu projeden topladığı paraları da zimmetine geçirdi ve yine binlerce insanı dolandırdı. 2015 Genel Seçimleri’nde yine Siirt’ten milletvekili olan Jet Fadıl, bu defa seçilemedi.
Türkiye’de binlerce insanı dolandıran Jet Fadıl, “Fadılzedeler” olarak anılan ve ülkenin tarihine geçen bir oluşumun ortaya çıkmasına da neden oldu.