Göz Kremleri
Göz altlarında ve çevresinde koyu halka, morluk, şişkinlik, ince çizgi ve kırışıklık gibi problemlerin sıklıkla ya da erken zamanda oluşması cilt görünümünü genel olarak olumsuz etkileyebiliyor. Göz çevresinde bulunan cilt dokusu yüzün diğer bölgelerine nazaran daha hassas ve narin bir yapıya sahip olduğu için kuruluk, stres, dengesiz beslenme, uykusuzluk ve benzeri unsurlardan ilk etkilenen bölgelerden biri de burası oluyor. Bu sebeple cilt bakım rutini oluştururken göz çevresini düzenli olarak nemlendirmeyi ve beslemeyi ihmal etmemek son derece önemli. Bunun için de imdadımıza göz kremi türleri koşuyor. Genellikle göz çevresi kremi ya da göz altı kremi olarak adlandırılan bu tip ürünler; farklı kullanım amaçlarına ve formülasyonlara sahip olsalar da, temelde göz çevresindeki cilt sağlığını korumak ve iyileştirmek için tercih ediliyor. Peki, göz kremi alırken nelere dikkat edilmeli? En iyi göz kremi tavsiye ve önerileri hangi ürünleri işaret ediyor? Retinol içeren göz kremi türleri neden kullanılır? Gelin, göz kremi hakkında aklınıza takılabilecek sorulara yanıtlar arayalım.
Göz Çevresi Kremi Ne İşe Yarar?
Göz çevresi kremi türlerinin ne amaçla kullanıldığını başlarken de kısaca belirtmiştik. Temelde her bir ürün göz çevresindeki cilt dokusunun sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye odaklansa da farklı amaçlarla geliştirilebiliyor. Çünkü her kişinin göz çevresinde yaşadığı problemler farklı olabiliyor. Koyu halka, şişkinlik, ince çizgi ve kırışıklık gibi erken yaşlanma belirtileri, solgunluk ve morluk gibi problemler farklı cilt bakım içerikleri eşliğinde geliştirilen ürünlerle giderilmeye çalışılabiliyor. Örneğin, şişkinlik karşıtı göz kremi türleri genellikle kafein ve benzeri bileşenler içerirken, anti aging göz kremi seçeneklerinin formülünde retinol, kolajen ve hyalüronik asit gibi içeriklerle karşılaşabiliyoruz. Göz çevresinde herhangi bir problem yaşamayan kişiler de tercihini doğrudan nemlendirici etkili göz altı kremi türlerinden yana kullanabiliyor.
Söz konusu nemlendirme etkisi olduğunda “Göz kremi kullanmak gerekli mi?” sorusu akıllara gelebilir. Ancak bu sorunun cevabı da üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Çünkü bazı yüz nemlendiricileri göz çevresi de dahil olmak üzere yüzün tamamına uygulanırken, bazılarının göz çevresiyle temas ettirilmemesi gerekiyor. Bu tip durumlarda ya da göz çevresine daha hassas bakım uygulanmak istendiğinde doğrudan göz altı kremi türlerinden yardım alınabiliyor.
Göz Altı Kremi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz çevresi kremi seçerken cilt tipine, ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik olarak hareket edilmesi son derece önemli. Tıpkı yüz nemlendirici kremler gibi, göz kremi türleri de farklı cilt tiplerine ve sorunlarına yönelik olarak formüle ediliyor. Bir ürünün cilt tipinize uygun olması, formülünde bulunan içeriklerin cildinizle tümden iyi anlaşacağı anlamına da gelmiyor. Örneğin, kuru ciltler için geliştirilen göz kremi türlerinin birçoğunda esansiyel yağlar kullanılıyor ve esansiyel yağ türleriyle her cilt iyi anlaşmayabiliyor. Bu sebeple ürün seçimi yaparken kremlerin içindekiler kısmına da göz atmanızı ve eğer cildinizle uyumundan şüphe duyduğunuz bir aktif içerik varsa ürünleri yama testinden geçirmeden kullanmamanızı tavsiye ederiz.
En İyi Göz Çevresi Kremi Hangisi?
En iyi göz kremi elbette kişilerin cilt tipine ve sorunlarına, beklentilerine ve bütçe aralıklarına bağlı olarak değişebilir. Ancak kullanıcı yorumları ve değerlendirmeleri çerçevesinde son yıllarda en çok ilgi gören göz kremi seçenekleri içinden hazırladığımız seçkiye En İyi Göz Altı Kremleri isimli rehber aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Göz çevresi kremi tavsiye ve önerilerine kısaca göz atmak için ise aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.
- Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Matrix Onarıcı Göz Kremi: Advanced Night Repair Eye Matrix isimli Estee Lauder göz kremi markanın ikonik ürünlerinden biri. Hyalüronik asit ve visko elastik polimer içermesi sayesinde düzenli ve doğru kullanımda ciltteki kolajen üretimini destekliyor. Bu sayede kırışıklık ve ince çizgi görünümünün azaltılmasına yardımcı oluyor. İçerdiği peptit karışımı ince çizgi oluşumunu önlemekte de etkili. Paslanmaz çelik aplikatörüyle kolay ve pratik bir kullanım deneyimi sunan bu yaşlanma karşıtı göz kremi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanıma uygun.
- La Mer The Eye Concentrate: Kırışıklık karşıtı göz kremi seçeneklerinden biri de La Mer imzalı The Eye Concentrate. Hem kırışıklık hem de koyu halka görünümünü gidermeye yardımcı olan ürünün içeriğinde Mucize İksir isimli ve patentli bir karışım mevcut. Misket limonu konsantresi içermesi sayesinde antioksidan etkiye de sahip olan krem paraben ve ftalat kullanılmadan geliştirilmiş. Çelik uçlu aplikatörü bulunuyor.
- La Roche Posay Hyalu B5 Eyes: En çok tercih edilen La Roche Posay göz kremi seçeneklerinden biri olan Hyalu B5 Eyes termal su, B5 vitamini ve iki tür hyalüronik asit kullanılarak geliştirilmiş. Hafif sarı rengi sayesinde göz altlarındaki koyu halka görünümünü eşitlemekte oldukça etkili olan ürün hipoalerjenik olması sayesinde hassas ciltler için de kullanıma uygun. Günde bir veya iki kez kullanılabiliyor.
- Lancome Advanced Génifique Yeux Göz Kremi: Advanced Génifique Yeux isimli Lancome göz kremi prebiyotik ve probiyotikler, karabuğday tohumu özü, Vitamin CG ve hyalüronik asit içeriyor. Nemlendirici etkisi yüksek olan ürün son derece yoğun yapılı. Parmakların arasında ısıtılarak eritildikten sonra sürülmesi gerekiyor. Hassas gözlere sahip olan kişiler tarafından da kullanılabiliyor.
- Bioderma Sensibio Eye Contour Gel: Sensibio isimli Bioderma göz kremi hem hassas gözlere hem de hassas cilt tipine sahip kişiler için özel olarak tasarlanmış bir alternatif. Nemlendirici etkisi son derece yüksek. Kontakt lens kullanan kişiler de bu ürünü güvenle kullanabiliyor. Makyaj altına uygulanmasında da herhangi bir sakınca yok.
- Avene Physiolift Eyes: Avene göz kremi özellikle göz altı şişliklerinden ve koyu halka görünümünden muzdarip olan kişiler için cazip bir alternatif olabilir. Termal su içermesi sayesinde yatıştırıcı etkisi de bulunan ürün hyalüronik asit ve Dekstran Sülfat içeriğiyle şişkinlik ve morluk görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Hassas ciltler tarafından kullanıma uygun. İçeriğinde düşük dozda da olsa retinal mevcut.
- Cosrx Advanced Snail Peptide Eye Cream: Peptit göz kremi seçenekleri içindeki en popüler alternatiflerden biri olan Cosrx Advanced Snail Peptide beş farklı peptit, salyangoz müsili, niasinamid ve arginine kullanılarak geliştirilmiş. Kore kozmetik ürünleri kategorisinde yer alıyor. Salyangoz müsili göz çevresine daha aydınlık ve eşitlenmiş bir görünüm katmakta son derece etkili olsa da her ciltle anlaşamayan bir içerik olduğunu belirtmek gerek. Ayrıca, ürünün içeriğinde arginine bulunduğu için çok uzun süreli kullanımlara uygun bir alternatif olmayabilir.
- Caudalie Resveratrol-lift Sıkılaştırıcı Jel Göz Bakım Kremi: Sıkılaştırıcı göz kremi seçenekleri içinde yer alan Caudalie göz kremi anti-aging etkili. %97 oranında doğal bileşenlerden oluşan bir formüle sahip ve parfüm içermiyor. Formülünde vegan kolajen, resveratrol kompleksi ve hyalüronik asit mevcut. Jel formülüyle cilt tarafından kolayca absorbe ediliyor. Kırışıklık karşıtı göz kremi arıyorsanız bu ürüne de bir şans verebilirsiniz.
- Caudalie Vinergetic C+ Aydınlatıcı Göz Bakım Kremi: Kafein, skualan ve niasinamid kullanılarak formüle edilen Vinergetic C+ isimli Caudalie göz kremi vegan formüllü. Göz altlarını aydınlatmakta ve cilt tonunu eşitlemekte son derece etkili. Bu ürün de %97 oranında doğal kaynaklı bileşenlerden oluşuyor. Parfüm, PEG veya silikon içermemesi sayesinde hassas ciltler tarafından da tercih edilebiliyor.
- Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado: Markanın ikonik ürünlerinden biri olan Kiehl’s avokadolu göz kremi shea yağı, avokado yağı ve betokaroten kullanılarak formüle edilmiş. Nemlendirici etkisi son derece yüksek ve göz altlarını daha aydınlık bir görünüme kavuşturmayı da destekliyor. Göz maskesi olarak kullanılması da mümkün. Standart kullanımda ise çok az miktarda uygulanması yeterli, çünkü oldukça yoğun bir yapıya sahip.
- Kiehl’s Midnight Recovery Eye: Kiehls göz kremi seçeneklerinden çok tercih edilen bir diğer alternatif de Midnight Recovery Eye. Hem nemlendirici hem de şişkinlik karşıtı etkilere sahip olan bu ürün skualan, akşam sefası yağı ve lavanta yağı içeriyor. Parfüm içermemesi sayesinde hassas gözlere sahip olan kişiler için cazip bir seçenek olabilir.
- Dermabien Dermisvital Intensive Eye Repair: Dermisvital Intensive isimli Dermabien göz kremi parfüm ve esansiyel yağ içermeyen formülüyle hassas ciltler tarafından da tercih edilebiliyor. Kafeinli göz kremi seçeneklerinden biri olan ürünün formülünde hyalüronik asit, aloe vera, bakır peptit kompleksi, yeşil çay özü ve papatya özü de mevcut. Yüksek oranda argireline içermesi sebebiyle çok uzun süreli kullanımlara pek uygun olmadığını da belirtmek gerek. Göz kapaklarına sürülmemesi gerektiğini de vurgulayalım.
- Klairs Fundamental Eye Awakening Gel: Kafeinli göz kremi önerilerimizden bir diğeri de Klairs imzalı Fundamental Eye Awakening Gel. E vitamini, yeşil çay özü, kırmızı fasulye ve jojoba tohumu yağı da içeren ürün anti-aging ve ödem karşıtı etkiye sahip. Nemlendirici etkisi de son derece tatmin edici. Makyaj altına sürülebiliyor.
- Isntree TW-Real Eye Cream: En iyi göz kremi önerilerimizden sonuncusu ise fermente içerikler kullanılarak geliştirilen Isntree TW-Real Eye Cream. Günde yalnızca bir defa kullanılması gerken ürünün içeriğinde yüksek konsantrasyonlu Bifida fermente lizatı var. Shea ve mango tohumu yağları da içeriyor. Nemlendirici ve kırışıklık karşıtı göz kremi arayanlar bu ürüne de bir şans verebilir.