Tarihin gelmiş geçmiş en ünlü ve tartışmalı fotoğraflarından biri olan Akbaba ve Küçük Kız, 1993 yılında Sudan’da Kevin Carter tarafından çekildi. Fotoğrafta, açlıktan ölmek üzere olan küçücük bir çocuğun yere kapanmış şekilde oturduğunu görüyoruz. Çocuğun hemen ardında, onun ölmesini bekleyen bir akbaba duruyor. Kevin Carter bu fotoğrafı, akbabayı uzun bir süre takip ettikten sonra çektiğini belirtmiş. Son derece çarpıcı ve trajik olan bu kare, 1993 yılının Mart ayında New York Times’da yayınlanarak kamuoyuyla paylaşılmış. Carter, 1994 yılında bu fotoğraf sayesinde Pulitzer Ödülü’nü kazanmış. Ancak bu fotoğrafı çektikten sonra hayatı, artık bir daha hiç eskisi gibi olmamış.
Carter’ın anlattıklarından, fotoğraftaki küçük çocuğun yakınlarda bulunan Birleşmiş Milletler Yardım Kampı’na yalnızca 800 metre uzaklıkta olduğunu anlıyoruz. Ancak Carter fotoğrafı çektikten sonra çocuğa yardım ederek onu kampa götürmek yerine, olay yerini terk etmeyi seçmiş. Fotoğrafı gören kamuoyu ona çok sert eleştiriler yağdırdığında, kendisini akbabanın uçup gittiğini söyleyerek savunmuş. Bu dönemde Sudan’daki bulaşıcı hastalıklar nedeniyle bölgede görev yapan gazeteciler halktan kimseyle temas etmemeleri konusunda uyarılıyormuş. Carter de çocuğa yardım etmemesini bu uyarıya kulak asmasıyla açıklamış. Ancak elbette bu açıklama kamuoyunda pek de bir karşılık bulmamış.
Fotoğrafın New York Times’ta yayınlanmasının ardından Carter yüzlerce eleştiri mektubu almaya başlamış. Eleştirilerin ardı arkası kesilmeyince, ünlü fotoğrafçı da günden güne depresyona sürüklenmiş. Nihayetinde, henüz 34 yaşında olduğu 1994 yılında, Johannesburg’ta park halinde olan aracının içine egzoz basarak intihar etmiş. Carter’ın çektiği fotoğraftan elde edilen gelirin, yardım örgütlerine maddi kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığını da vurgulayalım. Fotoğraftaki çocuğun kimliği ve akıbeti ise ne yazık ki hâlen bilinmiyor.