bifikirbifikir

Volkswagen Amarok

Volkswagen
Volkswagen Amarok

Alman otomotiv devi Volkswagen, 2005 yılında bir pick-up modeli üretmek istediğini açıklamıştı. Ciddi rekabetin olduğu pick-up pazarında, Kuzey Amerikalı ve Uzak Doğulu rakipleri ile mücadeleye girmekten çekinmeyen Volkswagen, 5 yıllık bir araştırma geliştirmenin ardından 2010 yılında Volkswagen Amarok’u piyasaya sürdü. İlk olarak Arjantin’de tanıtılan model, 2010 Arjantin Dakar Rallisi’nde destek aracı olarak kullanıldı ve buradaki performansı ile beğeni topladı. Piyasaya çıktığı ilk günden başlayarak 2020 yılına kadar beklenenin üzerinde başarı gösteren ve ilgi toplayan Amarok, en iyi Avrupalı pick-up kabul edilmeye başlanmıştı bile. Ancak Volkswagen, Amarok’un yeni modellerini üretmeye pek niyetli değildi. Nedendir bilinmez ancak yollar bu dev araçtan az daha yoksun kalacaktı. Neyse ki Ford ile yapılan ortaklık anlaşması neticesinde Volkswagen, 2021 yılında, yeni model Amarok’un geleceğini açıkladı. Ve beklenen oldu, yeni Volkswagen Amarok yıl içinde görücüye çıktı.

2021 model Amarok için en büyük soru işareti yeni Ford Ranger ile büyük benzerlikler içermesiydi. Ancak Volkswagen ve Ford, Mercedes ve Nissan’ın X serisi ile düştüğü hataya düşmeyerek, Ranger’dan tamamen bağımsız bir Amarok yaratmayı başardılar.

Volkswagen Amarok 2021 modelinde, tasarım olarak harika bir çizgiye sahip. Sportif bir gövde dizaynı olan yeni model, kullanıcılara oldukça şık bir araç sunuyor diyebiliriz. Tasarımda göze çarpan diğer özellikler ise; led ve xenon ön far sistemi, katlanan yan aynalar, köşe aydınlatmalı ön sis farları gibi teknik donanımı ile Amarok, oldukça başarılı görünüyor. Ayrıca ısıtmalı yolcu koltuğu, geri görüş kamerası gibi teknolojik ayrıntılar Amarok’a ekstra kalite katmış.

Yeni Amarok; Ranger ile ortak olarak sadece, aynı güç ünitesini kullanacak. Amarok 2021 birçok farklı seçenek ile satışa sunuldu. İlk seçenekler; 2,0 litre çift turbolu dizel, 180 Hp beygir gücüne, 400 veya 420 Nm tork gücüne sahip motor bulunan, manuel 6 ileri veya otomatik 8 ileri şanzımanlı, arkadan çekişli veya 4x4 versiyonlar. Bunlar da aralarında motion veya değil şeklinde ayrılıyorlar. Bu sınıflandırma oldukça kafa karıştırıcı görünse de, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik farklı seçeneklerin bulunması oldukça güzel. Diğer seçenekler ise; 3,0 litre V6 dizel, 224 ile 258 Hp arası beygir gücüne, 500 ila 580 Nm arasında değişen tork gücüne sahip motor bulunan, manuel 6 ileri veya otomatik 8 ileri şanzımanın bulunduğu, arkadan çekişli veya 4x4 versiyonlar. Yine bu versiyonlar da aralarında, motion veya değil şeklinde ayrılıyorlar. Bu versiyonlar arasında tabii ki fiyat farkları da göze çarpıyor.

Yorumlar
08.10.2021 - 21:08
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, pickup piyasasına da Amarok modeli ile oldukça iddialı bir giriş yapmıştı. Bu girişin altını da boş bırakmadılar. Piyasaya girdiği günden beri Amarok, özellikle Avrupa pazarında oldukça sükse yaptı.

Büyük rakipleri Uzak Doğulular ve Amerikan Ford Ranger ile müthiş bir rekabet içine giren Amarok, onlardan bir adım bile geri kalmadı. Hatta donanımı ve görüntüsü ile zaman zaman rakiplerinden, daha ön plana çıktı. Sadece görüntü değil, teknik özellikleri ve sürüş konforu ile de Alman kalitesini yansıtan Amarok, günümüzde en çok tercih edilen pickup modellerinden biri olmayı başardı.
İlgili İçerikler

Pickup kamyonetler, işletmeler için yük taşımacılığı, zorlu arazi koşullarında çalışma kapasitesi ve günlük kullanım için geniş iç mekan gibi çeşitli...

Özkan Hacıoğlu, Türkiye Yol Şartlarında En İyi Pick-up Hangisi şeklinde bi'şey sordu. Var mı bi'fikrin?

9,2

(2)

Benzer Şeyler
SsangYong Musso Grand

Koreli otomotiv şirketi SsangYong, pick-up pazarında rakipleri kadar adından söz ettirmeyi istiyor. Aslında marka 1993...

FIAT Strada

Otomotiv sektöründe dünyanın en önde gelen şirketlerinden FIAT, 1996 yılında Strada modelini piyasaya sürerek, pick-up...

Chevrolet Silverado

Chevrolet markasının efsane pick-up modeli Silverado, ABD topraklarında doğdu. GMC ve Chevrolet tarafından ortak olarak...