Oh Olsun, usta yönetmen Ertem Eğilmez’in elinden çıkan ve eğlenceli sahneleri ile pek nesli etkilemeyi başaran yapımlardan bir tanesi. 1973 yılında çevrilmiş olan filmin senaryosu başarılı yazar Sadık Şendil’e ait. Eğer klasik hâline gelmiş bir Tarık Akan filmi seyretmek istiyorsanız kesinlikle kaçırılmaması gereken başarılı bir yapım. Hale Soygazi’nin başarılı oyunculuğu ve duru güzelliği de filme keyif katıyor. Elbette film müziği ile de akıllara kazınmış durumda. Ünlü şarkıcı Füsun Önal’ın seslendirdiği ve Oktay Yurdatapan’a ait olan ünlü şarkı filmin adı ile aynı isme sahip.
Filmde yer alan diğer oyuncular zaten hepimizin bildiği ve çok sevdiği, tek başına birer usta olan yetenekler. Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Kemal Sunal, Adile Naşit, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe gibi isimler bir arada olduğu zaman ortaya mükemmel bir sonuç çıkmaması da imkansız oluyor. Tekrar tekrar sıkılmadan seyredebileceğiniz bu film dönemin Türkiye’sine tatlı bir dokundurma yaparak bizleri o zamanlara götürüyor.
Filmin konusuna gelince: Zengin bir fabrikatör olan Fehmi Haznedar’ın (Hulusi Kentmen) üç oğlu vardır. En büyükleri Fazıl (Kemal Sunal), ortancaları Ferit (Tarık Akan) ve en küçükleri Ferdi. (Halit Akçatepe) Fehmi bey, isteklerini bir türlü yerine getiremeyen çocuklarına fabrikada çalışma cezası veriyor ve olaylar bir anda hareketlenmeye başlıyor. Ferit, Burhan Usta’nın (Münir Özkul) kızı Alev’e (Hale Soygazi) aşık oluyor. Bundan sonra gelişen olaylar tam bir Ertem Eğilmez başyapıtına dönüşüyor. Ayrıca bu klasikleşmiş filmin özgün ve eğlenceli senaryosu ile Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü almaya layık görüldüğünü de söylemek istiyorum.
Oh Olsun filminin konusu için ise bir türün başlangıcı denilebilir. Hulusi Kentmen, üç oğlu olan katı ve sinirli bir fabrikatör rolünde. Çocuklarının kendisi gibi başarılı olması için onları sürekli iyi yetiştirmeye ve dizginleri elinde tutmaya çalışıyor. Bu sırada oğlu (Tarık Akan), kendi fabrikalarında usta olan Burhan ustanın (Münir Özkul) kızı Alev’e (Hale Soygazi) aşık oluyor. Bu zengin fakir ayrımı ve yasak aşk film boyunca bitmeyen bir gerginlik yaratıyor.
Bu klasik konunun sevimli unsurlarla süslenmesiyle ortaya çıkan Oh Olsun, Türk sinemasının en gözde romantik komedi filmlerinden bir tanesi.