Geleceğe Dönüş serisinin ikinci filmi, 22 Kasım 1989’da vizyona girdi. İlk filmin yönetmeni Robert Zemeckis, ikinci filmde de koltuğuna kuruldu. Oscar ödüllü filmin başrollerini Michael J. Fox, Christopher Lloyd ve Lea Thompson paylaşıyor. 7.8’lik IMDb puanına sahip yapımın, serinin ilk filmi kadar keyif verdiğini söylemek mümkün. İkinci filmde de zaman yolculuğu konusunu işlemeye devam eden Geleceğe Dönüş; macera, bilim kurgu ve komedi türlerinde yıllardır öne çıkan yapımlardan biri.
Serinin ilk filminde Marty, geçmişte yaptığı hatayı düzeltmeye çalışmıştı. Mart McFly, geçmişteki işleri yoluna koyup kendi zamanına döner dönmez Dr. Brown’la yeniden karşılaşıyor. Dr. Brown, gelecekteki ailesinin ona ihtiyacı olduğunu ve hemen gitmeleri gerektiğini söylüyor. Ardından Marty ve sevgilisi Jennifer'la 2015 yılına gidiyorlar. Burada McFly ailesinin karşılaşacağı problemleri Dr. Brown’un gösterdiği yollarla çözmeye çalışıyorlar.
Filmde tasvir edilen 2000’ler ile bizim yaşadığımız 2000’ler arasında birçok fark var, tabii ki. Bu yönüyle eleştirilere de konu olmuş. Bu eleştirilere yönelik; yönetmen Robert Zemeckis’in, “Filmin gelecekteki sahnelerini çekmek üçlemenin tamamını yaparken en az zevk aldığım şeydi. Çünkü geleceği tahmin etmeye çalışan filmlerden gerçekten hoşlanmıyorum.” açıklaması yeterli gelir mi bilemiyorum. Bundan mütevellit senarist Bob Gale’in şu cümlesini de bırakmak isterim: “2015 yılına kadar uçan arabalara sahip olamayacağımızı biz de biliyorduk fakat filmin bu detayları içermesi gerekiyordu.” Filmde gösterilen icatların hepsi gerçekleşmese de 2015 yılına gelene dek uçan kaykay, hologram içerikli cihazlar ve McFly’ın filmde giydiği Air Mag’in (otomatik bağcıklı ayakkabı) benzeri Nike Hyperdunk Supreme’in üretilmiş olması; film ekibinin gelecekle ilgili tahminler konusunda çok da yanılmadığını kanıtlıyor diyebilir miyiz? Bence diyebiliriz.