bifikirbifikir

En İyi E-Kitap Okuyucular: Kütüphanenizi Cebinizde Taşıyabileceğiniz 10 E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi

En İyi E-Kitap Okuyucular: Kütüphanenizi Cebinizde Taşıyabileceğiniz 10 E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi
Kitabın kokusunu duymanın, onu elde tutmanın ve bir kütüphane oluşturmanın keyfi; kitap kurtları için bambaşka. Ancak bir yandan da içinde bulunduğumuz çağ karşımıza her gün yeni teknolojiler ve imkanlar çıkarıyor. Yıllardır hayatımızda olan e-kitap okuyucular da söz konusu imkanlardan biri. E-kitap okuyucular sayesinde binlerce kitabı dijital halde cebinizde taşıyabiliyor, ekstra bir ışığa ihtiyaç duymadan okuyabiliyor, üstelik bunu yaparken gözlerinizi yorma riskinden kaçınabiliyorsunuz. 

E-kitap okuyucularda e-mürekkep olarak genelleyebileceğimiz özel bir teknoloji kullanılıyor. Bu teknolojide mavi ışık azaltılabildiği için, cihazlar telefonlar ya da tabletler gibi göz yormuyor. Neredeyse tüm e-kitap okuyucu modellerinde metinlerin yazı tipi boyutunu, tipini, kalınlığını, satır aralıklarını, ekran parlaklığını ve ışık ayarını kişiselleştirmek mümkün. Böylece her defasında size en konforlu gelen okuma deneyimini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Cihazların bataryası genellikle haftalar boyunca dayandığı için, e-kitap okuyucunuzu ikide bir şarj etmeniz de şart değil. Özellikle seyahatlerde ve toplu taşıma araçlarında büyük kolaylık sağlayan e-kitap okuyucular, günden güne daha da yeni teknolojilerle donatılıyor. E-kitaplar düşük boyutta dosyalar olduğu için, en az kapasiteli e-kitap okuyucularda bile 1000’den fazla e-kitabı saklamanız mümkün. Bazı cihazlar hoparlör, mikrofon, Bluetooth bağlantısı, e-kitap ve dosyalar üzerine el yazısıyla not alabilme gibi ekstra fonksiyonlar da sunuyor.

Eğer siz de e-kitap okuyucuların sağladığı pratiklikten ve hareket özgürlüğünden faydalanmak isterseniz her biri dünya genelinde son derece popüler olan 10 farklı e-kitap okuyucu modeline göz atmaya ne dersiniz? En iyi e-kitap okuyucu modellerini sizler için listeledik. 

1. Amazon Kindle Oasis 7" 8 GB E-Kitap Okuyucu

Amazon Kindle Oasis 7 İnç 8 GB E-Kitap Okuyucu

Kütüphanenizi dilediğiniz her an cebinizde taşımak ve hem ışığa ihtiyaç duymadan hem de gözlerinizi yormadan kitap okumak istiyorsanız, Amazon Kindle Oasis 7" 8 GB E-Kitap Okuyucu tam size göre bir...

Amazon Kindle’ın en çok tercih edilen serilerinden biri olan Oasis, markanın ünlü Paperwhite ekranına sahip. Bu teknoloji sayesinde parlak güneş ışığı altında bile ekranı gerçek kağıt gibi görebiliyor, gözleriniz yorulmadan keyifli bir okuma deneyiminin keyfini çıkarabiliyorsunuz. 300 ppi değerinde ve parlama yapmayan ekran, zaten okuma deneyimi için özel olarak tasarlanmış. 7 inç boyutundaki ve 1680 × 1264 çözünürlüğe sahip ekranın hemen yanında sayfa değiştirme düğmeleri yer alıyor. Sayfaları ekrana dokunarak değiştirmek de mümkün ama bu düğmeler sayesinde cihazı tek elle tutarak da kesintisiz şekilde kullanabiliyor, özellikle yatarken daha konforlu olabiliyorsunuz. 

Amazon Kindle Oasis 7" 8 GB E-Kitap Okuyucu’nun ekran parlaklığı ve gölgesi, yazı tipi boyutu, kalınlığı ve tipi dilediğiniz şekilde özelleştirilebiliyor. Binlerce kitabı aynı anda saklayabilen cihaz, IPX8 sertifikalı. Bu sayede deniz suyuna maksimum 3 dakika ve 0,25 metreye kadar, tatlı suya ise maksimum 60 dakika ve iki metreye kadar dayanıklı. Cihazın üzerine su sıçraması ya da küvete düşmesi gibi ihtimallerde böylece maksimum güvenlik sağlanıyor. Cihaz USB-C tipi şarj kablosuna sahip. Tek şarjla haftalar boyunca dayanabiliyor. Bu modelin dahili hafızası 8 GB. Ancak aynı modelin daha yüksek hafızalı versiyonları da mevcut. Eğer daha geniş bir depolama alanına ihtiyacınız varsa bunları da tercih edebilirsiniz. 

2. Amazon Kindle 6.8'' Paperwhite 5 Warmlight 2021 8 GB E-Kitap Okuyucu

Amazon Kindle 6.8 İnç Paperwhite 5 Warmlight 2021 8 GB E-Kitap Okuyucu

Günümüz teknolojisinin hayatımıza girmesine vesile olduğu birçok farklı cihaz var. Bunlardan biri de tüm kütüphanemizi cebimizde taşımamıza olanak tanıyan e-kitap okuyucular. Dahili hafızaları genellikle binlerce kitabı aynı anda alabilen bu...

Amazon Kindle’dan bir diğer önerimiz 6.8'' Paperwhite 5 Warmlight 2021 8 GB E-Kitap Okuyucu modeli olacak. Görüldüğü gibi bu model de 8 GB’lık kapasiteye sahip, ancak daha yüksek hafızalı seçenekleri de mevcut. Amazon Kindle 6.8'' Paperwhite 5 Warmlight 2021 8 GB E-Kitap Okuyucu modelinde de 300 ppi Paperwhite parlama yapmayan ekran kullanılmış. Ekran çözünürlüğü 1648 × 1236 piksel. Bu modelde de USB-C tipi şarj kablosu mevcut ve tek şarjla haftalar boyu süren kesintisiz okuma deneyiminin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız iki model birbirine oldukça benzer. Yalnızca ekran boyutları farklılık gösteriyor. Bu model de suya belirli bir dereceye kadar dayanıklı. Ancak ekranın yanında sayfa değiştirme düğmeleri yok. Dolayısıyla Oasis modeli tek elle kullanım için daha konforlu bir alternatif olabilir. 

3. Kobo Elipsa 2E E-Kitap Okuyucu

Kobo Elipsa 2E E-Kitap Okuyucu

Kobo Elipsa 2E E-Kitap Okuyucu, kütüphanenizi dilediğiniz her an cebinizde taşımanızın yanı sıra, onu bir asistan gibi kullanmanıza da olanak tanıyan bir cihaz. Öncelikle sunduğu kitap okuma deneyiminden söz edelim....

Ülkemizde e-kitap okuyucu dendiğinde akla gelen ilk iki marka Amazon Kindle ve Kobo. Kobo’da da farklı fiyatlarla ve özelliklerle sunulan birçok model alternatifi mevcut. Kobo Dilerseniz bunları teker teker inceleyelim. İlk önerimiz olan Kobo Elipsa 2E modeli, aslında bir e-kitap okuyucudan biraz daha fazlası. Özellikle öğrenciler, akademisyenler ve kitap okurken not almayı tercih edenler için oldukça cazip bir alternatif oluşturuyor.

10,3 inç boyutunda ve 227 ppi bir ekrana sahip olan Kobo Elipsa 2E E-Kitap Okuyucu’da da PDF, EPUB ve MOBİ de dahil olmak üzere 15 farklı dosya biçimini açmak mümkün. Türkçe de dahil olmak üzere yirmiden fazla dil desteği sunan ürün yalnızca 390 gram ağırlığında. 2 GHz işlemciyle geliştirilmiş. Bu cihazı da USB-C tipi kabloyla şarj edebiliyor, tek şarjla haftalar boyu kesintisiz kitap okuma deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca, bu modelde ve Kobo imzalı diğer tüm cihazlarda da e-kitapların fontunu, yazı kalınlığını ve boyutunu değiştirmek mümkün. 32 GB’lık depolama alanıyla ortalama 10-15 binin üzerinde e-kitap alabiliyor. Ekran çözünürlüğü ise 1404x1872 piksel. 

Kobo tarafından geliştirilen e-kitap okuyucu modellerinde ComfortLight PRO isimli bir ön ışık kullanılıyor. Göz yormayan ve gerçek kağıt hissi veren bu aydınlatmanın parlaklığını ve renk sıcaklığını kişiselleştirmek mümkün. Kobo Elipsa 2E E-Kitap Okuyucu’nun en önemli avantajlarından biri ise kutu içeriğinden Kobo Stylus 2 isimli özel kalemin de çıkması. Bu kalemle hem PDF dosyalarına hem de e-kitaplara notlar alabiliyor, dilediğiniz kadar not defteri oluşturabiliyor, el yazısını yazılı metne dönüştürebiliyorsunuz. Cihazın Kobo Sesli Kitaplar desteği de mevcut. Şimdilik yalnızca belirli ülkelerde kullanıma açık olsa da mağazadan aldığınız sesli kitapları Bluetooth bağlantılı bir hoparlör ya da kablosuz kulaklıkla dinleyebiliyorsunuz. 

4. Kobo Sage E-Kitap Okuyucu

Kobo Sage E-Kitap Okuyucu

Kobo Sage E-Kitap Okuyucu 32 GB’lık depolama alanıyla size binlerce, hatta boyutlarına bağlı olarak on binlerce kitabı dilediğiniz her an ve her yerde yanınızda taşıma olanağı sunuyor. 8 inç boyutunda...

Kobo Sage E-Kitap Okuyucu aslında birçok özelliği bakımından Elipsa 2E modeline benzer. Bu cihaz da Kobo Stylus uyumlu şekilde geliştirilmiş, ancak kutu içeriğinden kalem çıkmıyor. Arzu ederseniz ayrıca satın alabiliyorsunuz. 1,8 GHz dört çekirdekli işlemcisi bulunan ürünün ekranı 8 inç boyutunda, 1440x1920 çözünürlüğe sahip ve 300 ppi. Pil ömrü; ekran ışığı, yazı boyutu ve kalınlığı kişiselleştirme; desteklenen dosya formatları, dil seçenekleri ve şarj girişi gibi özellikler bakımından birebir aynı. 32 GB depolama alanı bulunan cihaz da Kobo Sesli Kitaplar’ı destekliyor ve Bluetooth bağlantı özelliği mevcut. Ekranı daha küçük olduğu için, ağırlığı da yalnızca 240,8 gram. Ayrıca, bu modelin IPX8 sertifikası da var. 2 metre suda maksimum 60 dakikaya kadar su geçirmiyor. 

5. Kobo Libra 2 E-Kitap Okuyucu

Kobo Libra 2 E-Kitap Okuyucu

Günümüz teknolojisi sayesinde artık kitaplarımızı her an yanımızda taşıyabiliyor, ışık açmaya ihtiyaç duymadan okuyabiliyor, yepyeni ve modern bir okuma tarzının keyfini çıkarabiliyoruz. Kobo Libra 2 E-Kitap Okuyucu 32 GB’lık geniş...

7 inç boyutunda 300 ppi ekrana sahip Kobo Libra 2 E-Kitap Okuyucu’nun ekran çözünürlüğü 1264x1680. 32 GB depolama alanına sahip olan ürün 1 GHz işlemi kullanıyor. USB-C ve Bluetooth bağlantıları mevcut. IPX8 su geçirmezlik sertifikası bulunuyor. Kobo’nun geliştirdiği tüm e-kitap okuyucu modellerinde olduğu gibi, bu üründe de mavi ışık azaltma teknolojisine sahip ComfortLight PRO ön ışığını görüyoruz. Ayrıca bu modelin ekranının sağında sayfa çevirme düğmeleri de yer alıyor. 

6. Kobo Clara 2E E-Kitap Okuyucu

Kobo Clara 2E E-Kitap Okuyucu

Kitap okumayı, PDF dosyalarını taramayı ya da sesli kitap dinlemeyi seviyorsanız bunların hepsini dilediğiniz her an ve her yere yanınızda götürmek ister misiniz? Kobo Clara 2E E-Kitap Okuyucu ile bu...

Kobo’dan daha uygun fiyatlı modellere doğru ilerlediğimizde, 16 GB depolama alanına sahip Kobo Clara 2E modeliyle karşılaşıyoruz. Bu modelin de IP8X derecesinde su geçirmezlik özelliği var. 1GHz işlemciye sahip. 300 ppi ekran 6 inç boyutunda ve 1448x1072 çözünürlük değeri sunuyor. Hem USB-C hem de Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojisi barındırıyor. Ağırlığı 171 gram civarında. Dil desteği, kişiselleştirilebilir ışık ve yazı tipi özellikleri, sesli kitap desteği mevcut. Ürünün dış kısmının geri dönüştürülmüş plastik kullanılarak tasarlandığını da belirtelim. 

7. Kobo Nia E-Kitap Okuyucu

Kobo Nia E-Kitap Okuma Cihazı

Kitap okumayı seviyorsanız ve gittiğiniz her yere kitaplarınızı götürebilmek istiyorsanız, Kobo Nia e-kitap okuma cihazı tam da aradığınız ürün olabilir. Kullanıcı memnuniyeti için özel olarak tasarlanmış olan cihaz kullanıcılardan tam...

Kobo’nun en uygun fiyatlı e-kitap okuyucu modeli olan Nia, 8 GB’lık bir depolama alanına sahip. Ancak bu kapasiteli bile ortalama 6 bin kitabı sığdırmak için yeterli. Bu cihazın işlemcisi 900 MHz. Yalnızca micro USB girişi mevcut. Sesli kitap ya da Bluetooth bağlantı desteği bulunmuyor. Ekranı 6 inç boyutunda, ki bu da onu markanın aynı zamanda en küçük e-kitap okuyucu modeli yapıyor. Ekran 212 ppi ve 1024x758 çözünürlüğe sahip. Bu cihazda ComfortLight Pro değil, ComfortLight ön ışık sunulmuş. Bu sebeple parlaklığı yine siz ayarlayabiliyorsunuz, ancak ışığın rengi değişmiyor. Cihazın ağırlığı ise 172 gram. Eğer çok geniş bir depolama alanı ve yüksek çözünürlük beklentiniz yoksa, uygun fiyatlı modeller arasında en cazip olanlardan biri Kobo Nia E-Kitap Okuyucu olabilir. 

8. Onyx Boox Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu

Onyx Boox Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu

Onyx Boox Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu ile notlarınız, farklı formattaki dosyalarınız ve kitaplarınız her an ve her yerde yanınızda. 10,3 inç parlama önleyici ve cam düz kapak lensli HD...

Ülkemizde Amazon Kindle ve Kobo modelleri daha yaygın olsa da Onyx Boox imzalı modellerin de ismini özellikle son yıllarda giderek daha sık duymaya başladık. Onyx Boox e-kitap okuyucu modelleri zaten uzun zamandır dünya genelinde yoğun ilgi görüyor. Bu markadan da üç farklı önerimiz olacak ve bunlardan ilki Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu. Bu model de yalnızca bir e-kitap okuyucu değil, daha fazlasını arayanlara hitap ediyor. 

Kutu içeriğinden özel kalemi de çıkan Onyx Boox Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu e-mürekkep teknolojisiyle geliştirilmiş ön aydınlatmalı ekrana sahip. 10,3 inç boyutundaki cam düz kapak lensli HD Carta ekran 227 dpi ve 1872x1404 piksel çözünürlük sunuyor. Geliştirilmiş sekiz çekirdekli işlemcisi bulunan cihazın 4 GB RAM’i ve 64 GB ROM’u mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları var. Android 11.0 işletim sistemini kullanıyor. 

Onyx Boox Note Air2 Plus E-Kitap Okuyucu’nun dahili hoparlörü, mikrofonu ve kulaklık jakı da mevcut. 445 gram ağırlığındaki ürün 3700 mAh lityum iyon piliyle oldukça uzun bir pil ömrü vadediyor. Çerçevesi ultra ince, yalnızca 5,8 milimetre kalınlığa sahip. 17 farklı dosya formatını destekleyen üründe çeşitli dökümanlar ve e-kitaplar üzerinde notlar alabiliyor, hatta çizim bile yapabiliyorsunuz. Android işletim sistemine sahip olması sayesinde de Google Play Store’daki uygulamaları cihaza indirmeniz mümkün. 

9. Onyx Boox Nova Air C E-Kitap Okuyucu

Onyx Boox Nova Air C E-Kitap Okuyucu

Hem kitaplarınızı hem de farklı formattaki dosyalarınızı dilediğiniz an ve zahmetsizce yanınızda taşımak, okumak ve düzenlemek istiyorsanız Onyx Boox Nova Air C E-Kitap Okuyucu ile mutlaka tanışmalısınız. 7,8 inç boyutunda...

Markanın ekran görünümü gerçek kağıda en çok benzeyen e-kitap okuyucu modeli olma unvanına sahip olan Nova Air C, 7,8” Kaleido ekran kullanılarak tasarlanmış. Ekran çözünürlüğü değişiyor, çünkü bu modelde e-kitapları ve dosyaları renkli halleriyle de görüntüleyebiliyorsunuz. Siyah beyaz görüntülemede 300 dpi v 1404x1872 piksel çözünürlük, renkli görüntülemede ise 100 dpi ve 468x624 piksel çözünürlük sunuluyor. 8 çekirdekli işlemcisi bulunan cihaz 3 GB RAM ve 32 GB ROM kullanıyor. Bu modelde de Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı, Android 11.0 işletim sistemi, dahili hoparlör, mikrofon, kulaklık jakı ve çok sayıda dosya formatı desteği mevcut. Üstelik bu cihaz, metinleri Text to Speech özelliği sayesinde metinleri de seslendirebiliyor. Kutu içeriğinde özel kalemi mevcut, pili 2000 mAh. Cihazın ağırlığı 245 gram ve ekranda sayfa değiştirme düğmeleri de yer alıyor. 

10. Onyx Boox Poke5 E-Kitap Okuyucu 

Onyx Boox Poke5 E-Kitap Okuyucu

Kitaplarınızın ve çeşitli formatlara sahip dosyalarınızın size gideceğiniz her yerde eşlik etmesini ister misiniz? Üstelik size neredeyse hiç ağırlık yaratmadan ve bu sayede zahmet de vermeden! Onyx Boox Poke5 E-Kitap...

Onyx Boox imzalı modeller arasında mümkün olduğunca uygun fiyatlı bir alternatif arayanlara Poke5 modelini de önerebiliriz. Bu modelin kutu içeriğinde özel kalemi yok. Ekranı 6 inç boyutunda ve 300 dpi ile 1448x1072 piksel çözünürlük sunuyor. RAM 2 GB, ROM ise 32 GB alana sahip. Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları, Android 11.0 işletim sistemi, mikrofonu ve kulaklık jakı bulunuyor. Hoparlörü mevcut değil. 1500 mAh polimer lityum iyon pil kullanıyor. Cihazın depolama alanını micro SD kart yuvası sayesinde genişletmek mümkün. 10 GB’lık ücretsiz bulut alanı da tüm kullanıcılara sunuluyor. Bu modelin kalem uyumluluğu olmadığı için dosyalara not almak mümkün değil. Fakat metinde vurgulama yapabiliyor ya da alıntıları paylaşabiliyorsunuz. 

Ege Ertan Yazar
08.12.2023
Benzer İçerikler

Elektrikli otomobiller, son yıllarda otomotiv endüstrisinde giderek daha fazla popülerlik kazanan ve geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara alternatif bir seçenek...

Airfyer, son yıllarda mutfaklarda popülerlik kazanan bir pişirme aletidir ve temel işlevi, yiyecekleri kızartmak, pişirmek veya ısıtmak olan bu cihaz,...

Günümüzde piyasada yer alan çok iddialı elektrikli bisiklet modelleri arasından bizim en beğendiklerimizi sizler için seçtik ve bir liste oluşturmaya...

Günümüzde evlerin ve iş yerlerinin en büyük yarımcılarından olan çamaşır makineleri bundan yaklaşık 70 - 80 yıl önce büyük ölçüde...

Günümüz teknolojisi sayesinde artık birçoğumuzun evinde kablosuz dikey süpürgeler mevcut. Bizi evi süpürürken sık sık kabloyu peşimizden sürüklemek ya da...