“Herkese benden çay, Şakir’e yok’’repliğini duyar duymaz, hangi filmden bahsedildiğini şıp diye anlamayan yoktur. Gerek replikleri, gerek karakterleri ve harikulade güldürü unsurları ile Çiçek Abbas, sinemamızın en kült filmleri arasında yerini almıştır. 1982 yılında beyazperdeye çıkan filmin yönetmen koltuğunda Sinan Çetin var. Senaryo ise Yavuz Turgul’a ait. Filmin müzikleri ise iki efsane Barış Manço ve Cahit Berkay imzası taşıyor. Dürüstlüğü öven, iyi ve kötüyü karşı karşıya getiren film, başarılı senaryosu ile Yavuz Turgul’a Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Senaryo’’ ödülünü kazandırmıştır.
Çiçek Abbas’ın başrollerinde; birlikte görmeye aşina olduğumuz ikili, Şener Şen ve İlyas Salman yer alıyor. Filmin kadrosunda ikilinin yanı sıra; Pembe Mutlu, Ayşen Gruda, Orhan Çağman, Ahmet Mekin ve İhsan Yüce gibi çok önemli oyuncular bulunuyor. Mükemmel oyunculuk performanslarına rastladığımız filmde, özellikle Şener Şen ve İlyas Salman arasında geçen tatlı sert atışmalar, en can alıcı noktalar diyebiliriz.
Sahtekar bir minibüs şoförü olan Şakir (Şener Şen) ve yanında muavin olarak çalışan Çiçek Abbas (İlyas Salman) birbirine oldukça zıt karakterlerdir. Şakir ne kadar sahtekar ise Abbas o kadar dürüst ve iyi niyetlidir. Abbas’ın tek hayali ustası Şakir gibi bir minibüs sahibi olmaktır. Bu amaç ile dişini tırnağına takıp çalışan Abbas, Şakir’in evlenmek istediği kıza (Pembe Mutlu)’ya aşık olur. Kızı alması için para gerektiğini bilen Abbas, kendisine hurda bir minibüs alarak işe koyulur. Tüm bu olanları hazmedemeyen Şakir ise Abbas’ın minibüsünün parçalarını çalar. Minibüs için borca giren Abbas, iş yapamayınca borcunu ödeyemez ve ekmek teknesini tefecilere kaptırır. Şakir ise Abbas’ın aşkını hiçe sayarak kız ile evlenmeye niyetlidir. Babası zengin diye kızını Şakir’e vermek ister. Abbas ise bir yolunu bularak nikah günü sevdiği kadını kaçırmayı başaracaktır.