İtalyan devi FIAT’ın B segment şehir otomobilleri kategorisindeki rakipleri ile rekabet edebileceği ve farkını ortaya koyabileceği bir otomobil üretme çabası, ortaya Fiat Punto’yu çıkardı. 1993 yılında, İtalyan markanın üretim bandından yollara inen Punto, Avrupa’da ciddi bir satış başarısı yakaladı. Uygun fiyatıyla birlikte kompakt bir otomobilden ne bekleniyorsa onu karşılayan Punto, uzun yıllar kalıcı bir model olacağını kısa sürede ispatladı. Fiat Punto’nun Türkiye pazarına gelişi ise biraz geç oldu. FIAT markası o yıllarda, Avrupa dışı pazarlarda B segment otomobil ağını Palio ile genişletme yoluna gittiği için Punto’nun ülkemiz sınırlarına girişi 2003 yılında ancak gerçekleşti.
2003 yılından itibaren Punto, ikinci nesil “Facelift” versiyonu ile yollarda yerini almaya başladı. Ülkemizde de ilk olarak bu versiyon satışa sunuldu. Üç kapı ve beş kapı modelleri olan Punto II Facelift, segmentinde gayet başarılı bir satış grafiği yakaladı. Bunda FIAT’ın Türkiye’de üretim tesisi olması ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşamaması etkili oldu. Punto, modern şehirli bir araç olarak yollarda yerini almaya başladı. 2005’de çıkan Grande Punto, Punto modelinin en sevilen versiyonu oldu ve en çok satan Punto versiyonu olarak kayıtlara geçti. 2009’a kadar üretimde olan otomobil, o yıldan itibaren yerini Punto Evo’ya bıraktı. Punto Evo, Grande’nin makyajlı ve daha gelişmiş bir versiyonu olarak yollarda yerini aldı. 2012 yılında ise Punto üçüncü nesliyle yeniden görücüye çıktı ve bu versiyon otomobilin üretimden kalktığı 2018 yılına kadar üretilmeye devam etti. Punto, 2018’de misyonunu tamamlayarak yollara veda etti. Bir dönemin en çok satan B segment otomobillerinden olan Punto, FIAT’a büyük bir gelir kaynağı yarattı.
Punto’nun üretime çıktığı yıldan bu yana, bu otomobil için onlarca motor seçeneği sunan FIAT, tüm modelleri ve versiyonlarında her zaman teknolojik olarak gelişmeleri de takip etti. Fiat Punto, kalitesi ve sürüş konforu ile her zaman kullanıcılar tarafından beğenilen bir otomobil oldu.