Galaxy S21, Samsung’un Galaxy S21 serisinin en çömez telefonu. Çömez dedik diye kötü sanmayın, üst modelleri olan Galaxy S21 Plus ve Ultra ile aralarında fark var elbette ancak Galaxy S21 de pek yabana atılacak bir model değil.
6,2 inç ekrana sahip 169 gram ağırlığındaki Galaxy S21’de 10 MP çözünürlükte ön kamera bulunuyor. Mükemmel fotoğraflar çekebilmeniz için arka kamera sistemi ise 12 MP ultra geniş açılı kamera, 12 MP geniş açılı kamera ve 64 MP telefoto kamera olmak üzere üç kamerayla donatılmış. Bu kameralar sayesinde 3x optik zum (zoom) ve 30x dijital zum yapmak mümkün. Daha da önemlisi üçlü kamera sistemi sayesinde 8K video çekebilir ve bu yüksek kalitedeki videolardan 33 MP çözünürlükte fotoğraflar elde edebilirsiniz.
Yapay zekayla desteklenen kamera sisteminin yanı sıra Süper Akıcı 60 fps video sayesinde hem gündüz hem de gece net ve aydınlık videolar çekebilirsiniz. Telefonda bulunan zum kilidi özelliği de hareketliyken çekilen fotoğrafların bulanık olmasını engeller.
Bu telefonda 8 çekirdekli, 5 nanometrelik mimariyle tasarlanmış Exynos 2100 işlemci bulunuyor. Şu ana kadar Android telefonlarda gördüğümüz en hızlı işlemci olan Exynos 2100’in yanı sıra telefonun 8 GB RAM’i de verimli ve sorunsuz kullanım sunuyor.
4000 mAh bataryaya sahip telefonun ekranında Dynamic AMOLED 2X kullanılmış. 120 Hz’ye kadar çıkabilen yenileme hızı, telefonu kullanırken her adımda akıcı bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Galaxy S21 ayrıca teknolojik cihazlarda gözlerimizi yoran mavi ışığı en aza indirmek amacıyla geliştirilen Eye Comfort Shield (Göz Koruma Kalkanı) özelliğine sahip.
Ön ekranında çizilmelere dayanıklı Gorilla Glass Victus kullanılan telefon Phantom gri, Phantom eflatun, Phantom pembe ve Phantom beyaz renk seçenekleriyle geliyor. 128 GB ve 256 GB’lık versiyonları bulunan Galaxy S21’de yüz tanıma özelliği ve parmak izi okuyucusu var.
Bu serideki Ultra modelinin aksine, Galaxy S21’in S Pen ile uyumlu olmadığını belirtelim. Buna karşın kablosuz şarj mümkün. Ayrıca Galaxy akıllı saatler ve kulaklıklarla uyumlu.
Kullanıcı olarak deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler Ömer Bey. :)