bifikirbifikir
Makyaj Malzemeleri

Makyaj Malzemeleri

Makyaj Malzemeleri

Estée Lauder The Mattifier Parlama Önleyici Makyaj Bazı

Karma ciltlilerin yüzünün T bölgesinde, yağlı ciltlilerin ise tüm yüzünde normalden fazla sebum üretilmesi; ten...

L’Oréal Paris Infaillible Gözenek Gizleyici Makyaj Bazı

Makyaj bazlarının daha doğal, pürüzsüz ve kalıcı ten makyajlarına imza atmak için bize sağladığı desteğin...

Benefit the POREfessional

Karma ve yağlı ciltlere uygun makyaj bazı dendiğinde akla ilk gelen ürünlerden biri, Benefit the...

L’Oréal Paris Infaillible Matlaştırıcı Makyaj Bazı

Her birimizin cildinin yapısı, ihtiyaçları ve sorunları farklı. Bazılarımız kuru cilt tipine sahip olduğu için...

La Roche Posay Effaclar Duo Plus

Başta hassas ciltler olmak üzere farklı cilt tipleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen güçlü...

NYX Professional Makeup Pore Filler Blurring Primer

Pürüzsüz görünen ve uzun süre kalıcı ten makyajlarına imza atmanın temel yollarından biri, cildin yapısına...

Maybelline Baby Skin Gözenek Gizleyici Makyaj Bazı

Ten makyajında kusursuz bir görünümün önüne geçebilen en yaygın sorunlardan biri, genişlemiş gözenek görünümü. Özellikle...

Ten makyajında kusursuz bir görünümü yakalamak için yardım alabileceğimiz en önemli ve etkili ürünlerin başında,...

2015 yılında Get it Beauty tarafından verilen ödüllerde baz kategorisinin lideri seçilen Missha A’pieu Start...

Ten makyajınızın yüzünüzde gün boyu bozulmadan kalmasını sağlamak ve daha pürüzsüz ten makyajlarına imza atmak...

Karma ya da yağlı bir cilde sahipseniz cildinizin gün içinde fazla sebum üretiminden ötürü parlamasından...

Bioderma Sebium Pore Refiner

Karma ve yağlı cilt tiplerinin en sık karşılaştığı sorunlar arasında akne oluşumu, parlama görünümü ve...

MAC Prep+Prime Natural Radiance Makyaj Bazı

MAC Prep+Prime Natural Radiance Makyaj Bazı, dünyaca ünlü kozmetik markası MAC’in karma ve yağlı ciltler...

MAC Prep+Prime Skin Refined Zone

Karma ve yağlı ciltlerin en yaygın şekilde karşılaştığı cilt sorunlarının başında parlama ve gözenek görünümü...

Note Skin Perfecting Illuminator Primer

Ten makyajınızda kusursuz bir görünüm hayal ediyor, ancak cildinizin kuru olmasından ötürü fondöteninizden maksimum verimi...

MAC Prep + Prime Moisture Infusion

Ten makyajınızın kusursuz pürüzsüzlükte, doğallıkta ve güzellikte görünmesini istiyorsanız, cildinizi ten makyajına hazırlamak için birkaç...

Daha Fazla Göster

Makyaj Malzemeleri

Makyaj malzemeleri, kozmetik sektörünü oluşturan en önemli ve kapsamlı ürünler arasında yer alıyor. Makyaj uygulamaları genel anlamda, kişilerin kendi istekleri doğrultusunda kozmetik ürünlerden yardım alarak yüzün çeşitli bölgelerini daha ön plana çıkarmaları ve onlara daha güzel bir görünüm kazandırmaları için yapılıyor. Bu uygulamalar esnasında kullanılabilen onlarca farklı ürün de makyaj malzemeleri olarak tanımlanıyor. 

Günümüzde piyasada o kadar çok çeşit makyaj malzemesi var ki, makyaj malzemeleri ve isimleri hakkında bazı kafa karışıklıklarının yaşanması da son derece doğal. Çünkü her makyaj uygulamasında ille de tüm makyaj malzemeleri kullanılacak diye bir koşul, elbette yok. Öte yandan, makyajseverlerin tarzına ve tercihlerine bağlı olarak, kullanmak istedikleri ürünlerin türü ve yapısı da değişiklik gösteriyor. Dünyada birbirinden ünlü ve seçkin yüzlerce farklı kozmetik markası da bulunduğu için, ortaya oldukça kapsamlı bir sonuç çıkıyor. 

Özellikle yeni başlayanlar için makyaj malzemeleri seçimi, çok daha zor. Çünkü birçok kişi, piyasada karşısına çıkan yüzlerce ürün arasından kendisine en uygun olanları seçmekte zorlanıyor. Ancak makyaj malzemeleri isimleri ve kullanım amaçları hakkında bilgi edindikten sonra, aslında seçim yapmak hiç de zor değil. Çünkü makyajın kesin bir kuralı ya da şartı asla yok. Makyaj uygulamaları makyajseverlerin tarzına, hayatına ve yaratıcılığına bağlı olarak tamamen özgürce yapılabiliyor. 

Peki, makyaj malzemeleri isimleri nelerdir? Makyaj malzemeleri nasıl kullanılır? Yeni başlayanlar için makyaj malzemeleri seçimi nasıl olmalı? Makyaj malzemeleri nasıl temizlenir ve hangi koşullarda saklanır? Porselen ya da kontür makyaj uygulamalarında hangi ürünler kullanılır? Hem makyaj malzemeleri isimleri ve ne işe yaradıkları hakkında bilgi almak hem de tüm bu sorulara yanıt bulmak için, okumaya devam etmeniz yeterli. 

Makyaj Malzemeleri İsimleri Nelerdir?

Az önce de belirttiğimiz gibi, çeşitli kozmetik ürünlerinden yardım alarak yüzün ya da vücudun belirli bölgelerini daha güzel bir görünüme kavuşturmak ve ön plana çıkarmak için yapılan tüm uygulamaları makyaj başlığı altında değerlendirmemiz mümkün. Bu uygulamalar sırasında kullanılan kozmetik ürünleri de makyaj malzemeleri olarak adlandırılıyor. Makyaj malzemeleri temelde ten makyajı malzemeleri, göz makyajı malzemeleri, dudak makyajı malzemeleri, makyaj aksesuarları ve tırnak ürünleri olarak beş farklı kategoriye ayrılıyor. Dilerseniz, tüm makyaj malzemeleri isimleri hakkında bilgi verebilmek adına, onları bu kategoriler altında inceleyelim. 

Ten Makyajı Malzemeleri Nelerdir?

Ten makyajı ya da yüz makyajı olarak ifade edebileceğimiz uygulamalarda kullanılan makyaj malzemeleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Makyaj bazı: Cildi ten makyajına hazırlamak ve ten makyajının hem kalıcılığını hem de performansını artırmak için kullanılıyor. Losyon, krem ya da yağ gibi farklı formlarda üretilebiliyor. Ten makyajının en başında kullanılması gerekiyor. Cilt tipine ve sorunlarına bağlı olarak; aydınlatıcı, gözenek gizleyici, matlaştırıcı ya da ışıltılı etkili makyaj bazı çeşitleri bulunuyor. 
  • Fondöten: Ciltteki leke, kızarıklık ve siyah nokta gibi kusurları gizleyerek daha pürüzsüz bir cilt görünümü yakalamak için kullanılıyor. Piyasada farklı cilt tonlarında ve kapatıcılık oranlarında üretilmiş birçok farklı fondöten seçeneği mevcut. Fondötenin cilt tipine göre seçilmesi de oldukça önemli. Farklı cilt tiplerine hitap edebilmek adına, piyasada likit, krem ve köpük gibi farklı formlarda üretilmiş fondöten seçenekleri bulunuyor. 
  • BB ve CC kremler: BB ya da CC krem olarak ifade edilen bu ürünlerin kapatıcılık oranı fondötenlere kıyasla daha düşük. BB kremler hem düşük kapatıcılık hem de nemlendiricilik etkilerini aynı anda barındırdığı için, günlük ve hafif makyaj uygulamalarında daha çok tercih ediliyor. CC kremler ise ton eşitleme etkileri sayesinde leke ve kızarıklık gibi sorunlardan muzdarip olan, ancak hafif makyaj uygulamaları yapanlar için ideal bir seçim. BB ve CC kremlerin birçoğunda güneş koruma desteği de bulunuyor. 
  • Kapatıcı (Concealer): İngilizcede concealer olarak adlandırılan kapatıcılar, başta göz çevresi olmak üzere, yüzdeki koyu halka, kızarıklık ve leke gibi kusurları gizlemek için kullanılıyor. Cilt tonundan daha açık renkte olmaları halinde kontür makyaj uygulamalarında aydınlatıcı görevi de görebiliyorlar. 
  • Allık: Yanaklara uygulanan ve cilde daha canlı bir görünüm kazandırmak için kullanılan ürünler allık olarak adlandırılıyor. Ürünün ismi de yanaklara daha “al”, yani kırmızı bir görünüm kazandırmasından geliyor. Günümüzde piyasada onlarca farklı tonda allık seçeneğine ulaşmak mümkün. Allıklar da krem, likit ya da toz gibi farklı formlarda üretilebiliyor. 
  • Bronzer: Kontür makyaj uygulamalarında da sıklıkla kullanılan bronzer, cilde daha sıcak ve canlı bir görünüm kazandırmak amacıyla kullanılıyor. Türkçeye “bronzlaştırıcı” olarak çevirebileceğimiz bu ürünler, ciltte güneşten doğal yollarla yanmış gibi görünen hafif bir koyuluk katıyor. 
  • Aydınlatıcı (Highlighter): Cilde canlılık ve parlaklık katmak amacıyla kullanılan aydınlatıcılar; likit, krem ya da toz formda üretilen ışıltılı makyaj malzemelerini ifade ediyor. Yüzün elmacık kemikleri, burun ucu ve çene ucu gibi çıkıntılı bölgelerine uygulandıklarında yüze daha boyutlu bir görünüm kazandırabiliyor. 
  • Pudra: Transparan ya da renkli şekilde üretilebilen pudralar, ten makyajının en fonksiyonel ürünlerinden biri. Ten makyajını sabitlemek, yüzü boyutlandırmak ve renklendirmek gibi birçok amaçla kullanılabiliyorlar. 
  • Makyaj sabitleyici: Genellikle sprey formda üretilen makyaj sabitleyiciler, ten makyajının son aşamasında ve makyajın kalıcılık süresini uzatabilmek amacıyla kullanılıyor. 
  • Kontür ve paletler: Yüzün belirli bölgelerini gölgelendirmek ve vurgulayarak ön plana çıkarmak amacıyla yapılan makyaj uygulamaları, kontür makyaj olarak adlandırılıyor. Bu uygulama için kullanabileceğiniz paletler ve tekli ürünler mevcut. Kontür makyaj yalnızca bir bronzer ve aydınlatıcı yardımıyla yapılabileceği gibi, doğrudan bir kontür paletiyle de uygulanabiliyor. 

 

Göz Makyajı Malzemeleri Nelerdir?

Ten makyajı malzemeleri isimleri hakkında kısa bilgiler verdiğimize göre, sıra göz makyajı malzemeleri isimlerine geldi. Göz makyajında kullanılan makyaj malzemeleri aşağıdaki gibi sıralanıyor: 

  • Kaş farı: Kaşları daha dolgun ve biçimli bir görünüme kavuşturmak için kullanılan toz formda ürünler, kaş farı olarak adlandırılıyor. Bir kaş fırçası yardımıyla uygulanıyor. 
  • Kaş jeli: Kaşları doldurmak ve şekillendirmek için kullanılan jel formda ürünler, kaş jeli olarak adlandırılıyor. Bu ürün de kaş fırçasıyla sürülüyor. 
  • Kaş maskarası: Kaş tellerini yukarı doğru taramak ve sabitlemek için kullanılıyor. Renkli ya da şeffaf formda olabiliyor. 
  • Far bazı: Göz makyajının performansını ve kalıcılığını artırmak için, makyaj öncesinde göz kapağına uygulanan ürünler, far bazı olarak tanımlanıyor. Far bazı hem sürülecek farların pigmentasyonunu artırıyor hem de daha uzun süre dağılmadan kalabilmesine olanak tanıyor. 
  • Göz farı: Göz kapağını renklendirmek ve boyutlandırmak için kullanılan göz farları, krem ya da toz formda üretilebiliyor. Göz kapağına uygulandıktan sonra bir far fırçası ya da aplikatör yardımıyla dağıtılmaları ya da sabitlenmeleri gerekiyor. 
  • Far paleti: Birden fazla göz farını aynı paletin içinde buluşturan far paletleri, farklı tonlarda ve tarzlarda göz makyajı yapmak isteyenlere hitap ediyor. Genellikle tüm far paletleri, birbirleriyle uyumlu tonlar seçilerek üretiliyor. 
  • Maskara (Rimel): Kirpiklere daha dolgun, uzun ve hacimli bir görünüm kazandırmak amacıyla kullanılan ürünler maskara ya da rimel olarak adlandırılıyor. Şeffaf ve renkli maskara seçeneklerini piyasada kolayca bulmak mümkün. Ancak en sık kullanılan maskara çeşitleri arasında siyah maskaralar bulunuyor. Kendinden fırçalı şekilde üretilen maskaraları, kirpikleri fırçayla tarayarak kullanmak gerekiyor. 
  • Göz kalemi: Göz kalemleri asansörlü ya da standart formda üretiliyor. Asansörlü kalemlerin ucunu açmak için ürünü çevirmek, standart göz kalemlerinin ucunu sivriltmek için ise bir kalemtıraş kullanmak gerekiyor. Kirpik diplerine ya da kirpik çizgisine uygulanan bu ürün, birçok farklı renk seçeneğiyle üretiliyor. Gözleri vurgulamak için kullanılıyor. 
  • Eyeliner: Eyeliner’ı kirpik diplerine çizgi çekmek ve daha anlamlı bakışlar kazanmak amacıyla kullanılan bir tür göz kalemi şeklinde tanımlamak mümkün. Ancak standart göz kalemlerine kıyasla, eyeliner’ın daha yoğun bir yapısı ve pigmentasyonu var. Eyeliner çeşitleri jel, kalem ve likit gibi farklı formlarda olabiliyor. 
  • Dipliner: Dipliner ve eyeliner tamamen aynı amaçla kullanılan makyaj malzemeleri. Ancak dipliner’lar keçe ve daha kalın uçlu şekilde üretiliyor. Dipliner’ların eyeliner’lara kıyasla daha kısa bir ucu olması, özellikle acemi makyajseverlerin uygulama yapmasını kolaylaştırıyor. 

Dudak Makyajı Malzemeleri Nelerdir?

En sık kullanılan makyaj malzemeleri arasında yer alan bir diğer kategori de dudak makyajı malzemeleri. Dudak makyajında aşağıda yer alan ürünler kullanılıyor: 

  • Ruj: Dudağı renklendirmek için kullanılan makyaj malzemeleri, ruj olarak adlandırılıyor. Rujlar krem ya da likit formda, birçok farklı tonda üretiliyor. 
  • Dudak kalemi: Dudak kalemleri hem rujun kalıcılığını artırmak hem de dudak hattını çerçeveleyerek taşırmadan ruj sürmeyi kolaylaştırmak için kullanılıyor. Dudak kalemleriyle dudak kontürü uygulamaları da yapılabiliyor. 
  • Parlatıcı (Lip gloss): Renkli ya da şeffaf formda üretilen parlatıcılar, diğer isimleriyle lip gloss’lar, dudaklara ıslak ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Doğrudan dudağa sürülebilecekleri gibi, rujların üzerine de kullanılabiliyorlar. 

Makyaj Aksesuarları Nelerdir? 

Göz, ten ve dudak makyajında kullanılan tüm makyaj malzemeleri hakkında kısa açıklamalarda bulunduk. Ancak piyasada makyaj malzemeleri kategorisinde değerlendirilen belli başlı aksesuarlar da var. Söz konusu aksesuarların içinde makyaj fırçaları, makyaj süngerleri, aplikatörler, makyaj çantaları, kaş makasları, cımbızlar ve aynalar yer alıyor. Kısacası, makyaj aksesuarlarını makyaj uygulamalarında yardımcı nitelikte kullanılan tüm ürünler olarak tanımlamak mümkün. 

Tırnak Ürünleri Nelerdir? 

Belki şaşıracaksınız ama tırnak ürünleri de makyaj malzemeleri kategorisinde değerlendiriliyor. Bu kategorinin içinde ojeler, aseton ve benzeri oje temizleyiciler, nail art uygulamalarında kullanılan ürünler, takma tırnaklar ve tüm manikür/pedikür ürünleri yer alıyor. Tırnak sertleştirici, matlaştırıcı ve koruyucu tırnak cilalarını da bu kategori altında değerlendirmek mümkün. 

Makyaj Malzemeleri Hangi Sırayla Kullanılır?

Gelelim, makyaj malzemeleri hakkında akıllara en çok takılan sorulardan birini yanıtlamaya: Makyaj hangi sırayla yapılır? Az önce de belirttiğimiz gibi, aslında bunun sabit ve mutlaka uygulanması gereken bir kuralı yok elbette. Her makyajsever makyaj malzemeleri kullanım sırası ve rutinini dilediği şekilde belirlemekte tamamen özgür. Ancak hem makyaj uygulamalarını daha pratik hale getirmek hem de makyajın görünümünü bozmamak adına, ürünlerin belirli bir sırayla kullanılması tavsiye ediliyor. 

İlk olarak, “Önce göz makyajı mı yoksa ten makyajı mı yapılmalı?” sorusunu yanıtlayarak başlayalım. Eğer yoğun bir göz makyajı yapmayı düşünüyor, göz makyajınızda bolca far ve renkli ürün kullanmayı planlıyorsanız; ilk etapta göz makyajıyla işe başlayabilirsiniz. Çünkü özellikle toz farlar, sürülürken göz altlarınıza dökülebilir. Öte yandan, göz makyajında bir hata yapmanız halinde makyajı silmek ya da düzeltmek zorunda kalabilirsiniz. Bu esnada ten makyajınızı çoktan yapmış olursanız, bu kez onu da silmeniz gerekebilir. Göz altlarınıza dökülen toz farları temizlemek, ten makyajınız yapılmışken iyice zorlaşabilir. Bu nedenle göz makyajıyla başlamanızı tavsiye ederiz. 

Eğer yoğun bir göz makyajı yapmayı planlamıyorsanız, o halde ten makyajıyla başlamak en doğrusu. Ten makyajı malzemeleri sırasıyla makyaj bazı, kapatıcı, fondöten, allık/bronzer/highlighter ve pudra şeklinde kullanılıyor. Ancak elbette bu ürünlerin tümünü kullanmanız şart değil. Ten makyajınızı tamamladığınızda, dilerseniz makyaj sabitleyici kullanarak makyajınızı daha uzun süre kalıcı hale de getirebilirsiniz. 

Günlük Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Günlük makyaj malzemeleri ya da temel makyaj malzemeleri kategorisinde değerlendirilen ürünler, aslında kişiden kişiye göre değişir. Çünkü her makyajseverin tarzı ve kullanmayı sevdiği makyaj malzemeleri bir diğerinden farklı olabiliyor. Ancak genel anlamda en sık kullanılan makyaj malzemeleri arasında fondöten, allık, pudra, far, maskara ve rujun olduğunu söyleyebiliriz. Günlük, hızlı ve pratik bir makyaj yapmak için ilk etapta yüzünüze fondöten, BB/CC krem ya da kapatıcı uygulayabilir; ardından da allık, maskara ve ruj sürüp makyajınızı sonlandırabilirsiniz. Tabii ki bu yalnızca bir öneri. Seçim tamamen size kalmış.  

Porselen Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Porselen makyaj genellikle fotoğraf çekimi, düğün, nişan ve mezuniyet gibi özel durumlarda yapılan bir tür ten makyajı uygulaması. Bu uygulamada günlük makyaj malzemeleri değil, kapatıcılık ve kalıcılık oranı çok daha yüksek olan ten makyajı ürünleri kullanılıyor. Çünkü porselen makyajın temel amacı, fotoğraf çekimleri sırasında çeşitli ışıklar altında cilde kadife gibi pürüzsüz bir görünüm kazandırabilmek. Bu nedenle porselen makyaj uygulamasında mutlaka bir makyaj bazı ve makyaj sabitleyici kullanılması öneriliyor. 

Kontür Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Kontür makyaj yüzde güneş ışığının ilk olarak düştüğü bölgeleri aydınlatmak, diğer bölgeleri de gölgelendirmek yöntemiyle yapılan bir tür makyaj uygulaması. Bu uygulama sayesinde yüzü boyutlandırmak ve daha ince göstermek de mümkün oluyor. Kontür makyaj malzemeleri arasında aslında iki temel ürün mevcut: Aydınlatıcı ve bronzer. Ancak kontür makyaj paletlerinde açık ve koyu cilt tonlarında üretilmiş birçok farklı renkle karşılaşabiliyorsunuz. Kontür makyaj hem bu paletlerle hem de yalnızca bir aydınlatıcı ve bronzer eşliğinde yapılabiliyor. 

Makyaj Malzemeleri Açılmadan Ne Kadar Saklanır?

Diğer tüm kozmetik ürünlerinde de olduğu gibi, makyaj malzemeleri raf ömrü içinde kullanılması gereken ürünler. Genellikle söz konusu raf ömrü, ürünlerin ambalajı sizin tarafınızdan açıldıktan sonra işlemeye başlıyor. Ancak bazı ürünlerin de üretim tarihinden sonra başlayan belirli bir süreç içinde kullanılması gerekiyor. Satın aldığınız makyaj malzemelerini ne kadar süre içinde kullanmanız gerektiğini öğrenmek için, ürünlerin ambalajına göz atmanız yeterli. 

Makyaj Malzemeleri Buzdolabında Saklanır mı?

Makyaj malzemeleri saklama koşulları hakkında tüm bilgileri ürün ambalajlarından ve ilgili kozmetik markalarının sitelerinde bulunan ürün sayfalarından edinebilirsiniz. “Makyaj malzemeleri buzdolabında saklanır mı?” sorusuna gelecek olursak, bu sorunun yanıtı da üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Ancak her makyaj malzemesinin dokusu ve yapısı bir diğerinden farklı olduğu için, bu tip ürünler genellikle oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklanmak üzere üretilir. Eğer ürün ambalajında aksi belirtilmiyorsa, makyaj malzemeleri buzdolabında saklanmamalı. 

Makyaj Malzemeleri Alerji Yapar mı?

Makyajseverlerin en çok aklına takılan sorulardan biri de şu: Makyaj malzemeleri alerji yapar mı? Herkesin cildinin yapısı ve sorunları bir diğerinden farklı olduğu için, makyaj malzemelerinin formüllerinde kullanılan bileşenler farklı kişilerde değişik reaksiyonlara sebep olabilir. Ancak güvenilir kozmetik markaları tarafından üretilen ve orijinal olduğu kesin olan ürünler, gerekli tüm dermatolojik testlerden geçirildikten sonra kullanıcılara sunulabilir. 

Bu nedenle, makyaj malzemelerini güvenli koşullarda kullanmak için, mutlaka güvenilir markalardan ve satıcılardan alışveriş yapmalısınız. Özellikle internet üzerinden satın aldığınız ürünleri kullanmadan önce, sistem üzerinden Batch kodlarını sorgulamalı ve ürünlerin orijinal olduğundan emin olmalısınız. Ten makyajı malzemeleri, mutlaka cilt tipine göre seçilmeli. Bu ipuçlarını göz önünde bulundurduğunuz sürece, güvenle makyaj malzemesi kullanabilirsiniz. 

Makyaj Malzemeleri Fiyatları

Makyaj malzemeleri fiyatları markadan markaya oldukça değişiklik gösteriyor. Ürünlerin hacmi, kullanım süresi ve elbette döviz kuru da fiyatlar konusunda belirleyici rol oynuyor. Eğer uygun fiyatlı makyaj malzemeleri arasından seçim yapmak istiyorsanız, kozmetik markalarının kampanya ve indirim haberlerini takip edebilirsiniz. Ayrıca, internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde de çeşitli fırsatlardan ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.

  • Ten makyajında kullanılan malzemeler arasında makyaj bazı, fondöten, kapatıcı (concealer), pudra, allık, bronzer, aydınlatıcı (highlighter), kontür ürünleri ve makyaj sabitleyici bulunuyor.

  • Göz makyajında kullanılan makyaj malzemeleri kaş farı, kaş jeli, kaş maskarası, far bazı, göz farı, far paleti, maskara, eyeliner, dipliner ve göz kalemi şeklinde sıralanıyor.

  • Makyaj malzemelerinin raf ömrü üründen ürüne değişiklik gösteriyor. Genellikle ürünlerin açıldıktan sonra altı ay, bir yıl ya da iki yıl içinde kullanılması gerekiyor. Raf ömrü dolan ürünlerin kullanımına devam edilmesi, cilt sağlığı açısından oldukça sakıncalı. Bu nedenle satın aldığınız ürünlerin ambalajına mutlaka bakmanızı ve ürünleri raf ömrü içinde kullanmanızı öneririz.

İlgili İçerikler

Eğer karma ya da yağlı bir cildiniz varsa, ten makyajınızın kalıcılığını ve kusursuz görünümünü gün boyu korumakta zorlanıyor olabilirsiniz. Çünkü...

Yaz geldi ve biz yavaş yavaş kış boyunca dolabın bir köşesinde unuttuğumuz güneş kremlerimizi hatırlamaya başladık. Birçoğumuzun eli güneş kremine...

Mat bitişli fondötenler, özellikle son yıllarda başta yağlı cilt tipine sahip makyajseverler olmak üzere birçok kişinin radarında. Ancak mat bitiş...

Nemli bitişli ten makyajı uygulamaları; özellikle kuru, normal, karma ve karmaya dönük cilt tiplerine sahip kişiler tarafından çok seviliyor. Çünkü...

Sivilce izleri, lekeler, göz altlarındaki koyu halkalar ve morluklar; kendimizi son derece dinç ve enerjik hissettiğimiz günlerde bile yüzümüzün yorgun...

Kuru bir cilde sahipseniz cildinizin zaman zaman gerilmesinden, ten makyajınızın da pul pul dökülmesinden ya da pürüzsüz görünmemesinden şikayetçi olabilirsiniz....

Kim demiş, “Makyaj yapmak kolay ve basit bir iştir!” diye? Makyaj tarzını çoktan belirlemiş ve profesyonelleşmiş kadınlar bile kimi zaman...

Popüler İçerikler
En İyi Göz Altı Kapatıcı Önerileri: Aydınlık Bir Cilt İçin 16 Göz Altı Kapatıcı Tavsiyesi Kapatıcılar
En İyi Göz Altı Kapatıcı Önerileri: Aydınlık Bir Cilt İçin 16 Göz Altı Kapatıcı Tavsiyesi

Sivilce izleri, lekeler, göz altlarındaki koyu halkalar ve morluklar; kendimizi...

Karma ve Yağlı Ciltler İçin En İyi Makyaj Bazları: 14 Makyaj Bazı Tavsiyesi Makyaj Bazları
Karma ve Yağlı Ciltler İçin En İyi Makyaj Bazları: 14 Makyaj Bazı Tavsiyesi

Eğer karma ya da yağlı bir cildiniz varsa, ten makyajınızın...

Makyaj Hataları: En Sık Yapılan 10 Makyaj Hatası Makyaj
Makyaj Hataları: En Sık Yapılan 10 Makyaj Hatası

Kim demiş, “Makyaj yapmak kolay ve basit bir iştir!” diye?...