Pek çoğumuzun televizyondaki çizgi dizisinden tanıdığımız “Sevimli Hayalet” lakabıyla ünlenen Casper, 1940’lı yılların sonunda doğdu. Hemen hemen her çizgi kahraman gibi, ilk kez çizgi roman karakteri olarak karşımıza çıkan Casper kısa bir süre sonra çizgi sinema evreninde görünmeye başladı. 1955’te çekilen sinema filminde sevimli dostumuzun soyadının McFadden olduğu söyleniyor. Casper’ın yaratıcısı ise Harvey Entertainment için çalışan Seymour Reit ve Joe Oriolo.
1950’li yıllarda çizgi dizisi yayınlanmaya başlayan Casper, kendisini kısa sürede izleyiciye sevdirmeyi başardı. Küçük yaşta hayatını kaybeden bir çocuğun ruhu olan Casper, yaklaşık 12 yaşındaki haliyle karşımıza çıktı. Aslında çok dost canlısı olması, sürekli oyun oynamak ve insanlarla eğlenceli vakit geçirmek istemesine rağmen hayalet olmasından dolayı herkes ondan korkuyordu. Çizgi dizinin ve çizgi filmlerinin ana temasında da genel olarak bu konu bulunuyordu. Bizim Casper ile tanışmamız ise 1980 yılında TRT sayesinde oldu. TRT uzun süre Casper ‘ı yayınladı. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra ise çeşitli özel kanallar Casper çizgi dizisini yeniden yayına aldı.
Çocuk ruhlu olan Casper, kendisi gibi hayaletlerin olduğu bir alemde yaşamını sürdürürken aynı zamanda insanlara da görünebilen bir varlık. Korku Okulu adlı okula giden fakat okulu hiç sevmeyen Casper’in tek amacı iyi dostluklar kurabilmek. Hatta yatağı olan mezarında sürekli dostluk ve arkadaşlık ile ilgili kitaplar okuduğunu hatırlayanlar olacaktır. Casper bu denli iyilik meleği bir karakterken, onun gibi hayalet olan amcaları ise aksine çok kötü karakterlerdir ve sürekli insanları korkuturlar. Casper bir yandan da her zaman amcaları ile mücadele içindedir.
Ekranların en sevilen çizgi karakterlerinden olan Casper’ın çizgi dizisi dışında sinema filmleri de bulunuyor.