2020 yılında, Apple tarafından lansmanı yapılan ve piyasaya sürülen iPhone 12 serisi, bildiğimiz üzere dört farklı model ile karşımıza çıkmıştı. Bu modellerden birisi de, profesyonel kullanım amacı ile üretilen iPhone 12 Pro, serinin amiral gemisi telefonu, kardeşi iPhone 12 ve bir üst modeli kabul edilen iPhone 12 Pro Max’ten ne gibi özellikler ile ayrılıyor oldukça merak konusu olmuştu. Bilindiği üzere iPhone, ürettiği serilerde, modeller arasında yüksek farklar barındıran bir telefon değil. Bu sebeple, 12 serisinde de modeller arası çok büyük farka rastlamıyoruz. Normal bir kullanımda; iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max veya iPhone 12 arasında bariz farklar görmek mümkün değil. En büyük farklar; pil, ekran, depolama alanı ve kameradaki küçük nüanslar diyebiliriz. iPhone 12 Pro’ya detaylı bakacak olursak;
iPhone 12 Pro; 128 GB, 256 GB ve 512 GB şeklinde üç farklı depolama seçeneği ile satışa sunuldu. 187 gram ağırlığındaki telefon, segmenti göz önüne alındığında oldukça ideal bir ağırlığa sahip. Ayrıca serinin diğer telefonları gibi, önde seramik kaplama cam koruması ve arkada alüminyum alaşımlı çok sağlam bir kasa yapısına sahip.
İşlemci olarak, bütün 12 serisinde aynı özelliklere rastlıyoruz. iPhone 12 Pro, A14 Bionic çip işlemciye sahip. Aynı zamanda işlemci, yeni nesil 16 çekirdekli, Neural Engine yapay zeka motoru ile destekleniyor. Bu üstün donanım sayesinde, telefonun oyun performansı ve işlem hızı oldukça yüksek diyebiliriz. 6 GB RAM sistemi tamamlayan diğer unsur olarak ön plana çıkıyor.
iPhone 12 Pro, Super Retina XDR OLED ekrana sahip. Ekran boyutu ise iPhone 12 ile aynı, 6,1’’. Bu ekran boyutu oldukça yeterli görünüyor. 1170 x 2532 piksel çözünürlüğe sahip ekran, HDR ve Dolby Vision teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.
Telefonda, arka panelde üç kamera görüyoruz ve her biri 12 MP çözünürlüğe sahip. Telefonda bu kameralara ek olarak bir de LIDAR tarayıcı bulunuyor. Önde ise bir adet 12 MP kamera bulunuyor. Ultra geniş açılı kameralara sahip iPhone 12 Pro, bu sistemi True Tone Flash ve deep fusion özelliği gibi yardımcı teknolojiler ile tamamlıyor. Arka kameralar Dolby Vision teknolojisi sayesinde, 4K 60 fps’ye kadar çözünürlükte video çekme kapasitesine sahip. Gece çekimi modu da oldukça geliştirilmiş diyebiliriz.
2815 mAh pil kapasitesine sahip iPhone 12 Pro, eski modellere göre, sahip olduğu ekran ve işlemci ile pil kullanımında oldukça tasarrufa gitmiş. 17 saat kesintisiz video oynatma ve 65 saat ses çalma kapasitesi, bu segmentte bir telefon için harika olmasa da yeterli. Ayrıca bu seriden aşina olduğumuz; 20W hızlı şarj ve 15W’a kadar MagSafe kablosuz şarj, 7,5 W’a kadar Qi kablosuz şarj iPhone 12 Pro’da da mevcut. Bu teknolojiler sayesinde, hızlı şarj ile 30 dakikada %50 şarja ulaşmak mümkün kılınıyor.
IP 68 sertifikasına sahip telefon suya ve toza dayanıklı. Ayrıca 12 serisine ait tüm ekstra özellikler iPhone 12 Pro’da da standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Kutu içeriği ise biraz hayal kırıklığı, kutudan sadece usb kablo ve telefon çıkıyor.