BMW’nin 5 serisi otomobilleri ve M etiketli otomobilleri her zaman ilgi odağı oldu. İki popüler serinin birleşimi olan ve üst segment otomobillerin içinde yer aldığı BMW M5 ailesini yeni modelleri ile yakın zaman önce görücüye çıktı. BMW M5 ailesinde 4 farklı otomobil modeli bulunuyor. Bunlar arasında aileye ismini veren BMW M5 modeli göze çarpan ilk otomobil oluyor. Diğer modeller arasındaki bağlantıyı sağlayan ve M5 ailesinin standartlarını belirleyen BMW M5 sportif ve şık tasarım detaylarıyla da ön plana çıkıyor. Zaten tüm M5 modellerinin tasarım olarak harika bir seviyede olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
Şık ve sportif tarzının yanında güçlü motoru ve yüksek performansıyla da adından söz ettiren BMW M5, ilk bakışta kalitesini belli ediyor. BMW M5, hem konforlu hem de dinamik bir konsept sedan otomobil arayanların gözdelerinden olmayı da başarıyor.
Yeni BMW M5 business sedan segmentinde en iddialı modellerden biri olmasını performansının yanında eşsiz tasarımına da borçlu. Otomobile ilk bakışta “M” tasarım paketinin çarpıcı detayları karşımıza çıkıyor. Krom çerçeveler ve M5 logosuna sahip BMW böbrek ızgara ve BMW Laserlight farlar otomobilin ön kısmında ışıl ışıl parlıyor. 20” M hafif alaşımlı özel jantlar, M5 logolu çamurluk hava ızgaraları, M paket arka spoiler ve yine M ailesine ait çiftli egzoz çıkışları otomobilin karakteristik tasarımını tamamlıyor.
Otomobilin iç kısmında ise tamamen M ailesine özel spor tasarım konsepti bizleri karşılıyor. M Sport ön koltuklar, M Sport deri direksiyon ve ortama renk katan kırmızı start-stop tuşu ilk dikkati çeken detaylar oluyor. Otomobilde sürücü odaklı kokpit tasarımı ve dijital ekipmanlar da kaliteleriyle ön plana çıkıyor.
BMW M5’in kalbinde 4,4 litre BMW M TwinPower, turboşarjlı, 8 silindirli ve benzinli bir motor bulunuyor. 600 Hp beygir gücü ve 750 Nm tork gücü üretebilen bu yüksek performanslı motor düşük devirlerde bile inanılmaz bir güç sağlıyor. Motor ünitesi Drivelogic 8 ileri Steptronic şanzıman ile destekleniyor. Aynı zamanda BMW M5’de 4x4 ve 4x2 çekiş desteği arasında geçiş yapmayı sağlayan DSC özelliği bulunuyor. Otomobil 0’dan 100 km/h hıza yalnızca 3,4 saniyede ulaşabiliyor.